Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla yapıldı.

08.10.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla yapıldı.

Canikli, bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, 2009 yılından beri fındıkta alan bazlı gelir desteği ödemelerinin yapıldığını söyledi.

Destek ödemelerinin çiftçiler için önemli olduğunu belirten Canikli, "Giresun ekonomisi, Karadeniz için, fındık üreticileri için önemli. Geldiğimiz noktada bu uygulama kesintisiz devam eder. Fındık üretildiği sürece, sizler fındık ürettiğiniz sürece uygulama Allah'ın izniyle devam eder" dedi.

Vatandaşa söz vermeden önce enine boynuna değerlendirdiklerini ifade eden Canikli, şöyle konuştu:

"Ondan sonra taahhütte bulunuyoruz, o nedenle bugüne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Destek ödemelerinin bütçeye maliyetini biliyoruz, bütçeye maliyeti 850 milyon lira civarında. Giresun'a 180 milyon lira ödeme yapılıyor, biz çok daha büyük rakamları milletin hizmetine sunuyoruz. Bunlardan en basit olanı proje ihalesi yapılan Giresun Güney Çevre Yolu. Şehircilik anlamında, şehrin genişlemesi anlamında önemli olan çevre yolunun maliyeti bize yaklaşık 1,5 milyon lira olacak. Dolayısıyla biz daha masraflı, bütçeye yük getiren projelere imza attığımız için, bunun ödenmesinde kimsenin kuşkusu olmasın."

Canikli, terör konusuna da değinerek, "Allah'ın izniyle kökünü kazıyacağız. Son üç aydan beri verilen mücadele bize bu terör belasının kökünün kazınacağının işaretini vermektedir. Bu üç ayda hiçbir dönemde olmadığı kadar etkin olarak mücadele verilmemiştir" diye konuştu.

Üç aylık süre içerisinde terör örgütünün büyük oranda darmadağın edildiğini dile getiren Canikli, "Son üç ay içerisinde kesin olarak tespiti yapılan 2 binden fazla terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. En kısa süre içerisinde kökünü kazıyacağız. Kim destek verirse versin içeridekiler, dışarıdakiler terörün kökünü kazıyacağız" dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan da yılın 12 ayı fındıkla yatıp fındıkla kalktıklarını belirterek, "Bizim için üreticimiz de, ürünümüz de çok değerlidir. Üreticimizin hak ve hukuku için varız. Fındık yeşil altındır, hiç bir zaman da tartışması bitecek gibi görülmemektedir. Her platformda üreticinin hakkını savunacağız" diye konuştu.

Şu anki fiyatların üreticinin beklentisi dışında olduğunu kaydeden Karan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki günlerde fiyatların yükseleceği düşüncesi içerisindeyiz. Fındıkta uygulanan alan bazlı gelir desteği göz ardı edilemez. İlimiz ve ekonomimiz için can suyu olmuştur. İlimize giren sıcak para 180 milyon lira civarındadır. Göz ardı edilecek bir rakam değildir. Alan bazlı gelir desteği bakanlar kurulu kararıyla seçimden önce çıkarsa bizler mutlu olmuş oluruz. Üreticilerimiz adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement