Girgin'den Teog Öncesi Önemli Uyarılar - Son Dakika
Yerel

Girgin'den Teog Öncesi Önemli Uyarılar

Bu yıl ikincisi yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları (TEOG) öncesi Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğrenci ve öğretmenlere önemli uyarılarda bulundu.

24.11.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ikincisi yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları (TEOG) öncesi Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğrenci ve öğretmenlere önemli uyarılarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca geçtiğimiz yıl ilk defa 8. sınıf öğrencileri için uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarının 1. dönem ki kısmı 26 Kasım Çarşamba ve 27 Kasım Perşembe günü yapılacak. Her gün üç dersten sınava girecek olan öğrenciler, 26 Kasım Çarşamba günü Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, 27 Kasım Perşembe günü ise Fen ve Teknoloji, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden başarılı olmak için ter dökecekler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, bu sınavın öğrencilerin geleceğini şekillendirmesi açısından oldukça önemli olduğunu, yöneticilerin ve öğretmenlerin gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilerin eğitim öğretim yılı başından beri bu sınava odaklandıklarını belirten Girgin, Samsun'da yaklaşık 21 bin 700 öğrencinin bu sınava gireceğini vurgulayarak, "Öğrencilerimiz hiç korkmasınlar. Derslerine günü gününe çalıştıkları takdirde oldukça kolay bir sınav. Heyecanlanmasınlar. Kaygılanmasınlar. Okullarındaki ilgili derslerin normal yazılısına giriyormuş gibi rahat bir şekilde sınavlarına girsinler. Ancak bu rahatlık onları hataya sevk etmesin. Soruları çok dikkatli okusunlar. Kodlama hatası yapmasınlar. Bil hassa kitapçık türünü kodlamayı unutma gibi basit hatalardan kaçınsınlar. Sınav öncesi beslenmelerine çok dikkat etsinler. Ailelerin de çocuklarımızın moralini yüksek tutması gerekli" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ayrıca, öğretmenlerin bu sınavlarda rolünün oldukça büyük olduğunu vurgulayarak, "Öğretmenlerimiz bu sürecin en önemli faktörü. Sınav gününe kadar derslerinin müfredatını ve kazanımlarını çok dikkatli takip etmeleri gerekli. Bu sınav tamamen ders müfredatının değerlendirilmesinden oluşuyor. Derslerin konularının tamamlanamaması ya da yetiştirilememesi gibi bir mazeret olamaz. Herkes kendine düşeni canla başla yapacak. Öğrencilerimizin geleceği için kimsenin kaybedecek zamanı yok. Sınavların sağlıklı yürümesi için sınavlarda görevli yönetici ve öğretmenler gereken tüm hassasiyeti gösterecekler" diye konuştu.

Sınav günü tam kadro sahada olacaklarını vurgulayan Girgin, bu sınavların Samsun'un özlediği başarıya ulaşması için kusursuz yapılması gerektiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde Samsun'un eğitimdeki başarısını adım adım yukarıya taşıyacakları bir projeyi okullarda uygulamaya başlayacaklarını ifade eden Girgin, "Tüm öğrencilerimize bu zorlu yarışta başarılar diliyorum. Ümit ediyorum ki tüm öğrencilerimiz çalışmalarının meyvesini başarılı bir şekilde toplayacaklar" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girgin'den Teog Öncesi Önemli Uyarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement