Girişimci Adayları "Kampüs"Te Buluşacak - Son Dakika
Ekonomi

Girişimci Adayları "Kampüs"Te Buluşacak

Lider Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT) Derneği ve Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öncülüğünde düzenlenen "5. Girişim Kampüsü" iş birliği protokolü imzalandı.

28.02.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lider Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT) Derneği ve Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öncülüğünde düzenlenen "5. Girişim Kampüsü" iş birliği protokolü imzalandı.

LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, bir otelde düzenlenen programda, girişimciliğin, ekonominin yeniden canlandırılması, yatırımların ve refahın arttırılması ve yeni bir kariyer planlama aracı olması açısından giderek önem kazandığını söyledi.

Çocuklardan başlamak üzere girişimciliği teşvik etmek, önündeki bürokratik ve ekonomik engelleri kaldırarak iş ve istihdam yaratma potansiyelini ortaya çıkarmayı görev edindiklerini ifade eden Eskinazi, "Girişim Kampüsü"nün, 2012 yılında sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olarak inovatif fikirleri olan kişileri bulmak ve ülkeye yeni girişimciler kazandırmak amacıyla ortaya çıktığını hatırlattı.

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Engin Berber de girişimciliğin stratejik bir rekabet unsuru haline geldiğini dile getirdi.

Hazırlanan projenin sadece bir yarışma olmadığına dikkati çeken Prof. Dr. Berber, bu çalışmanın aynı zamanda yeni nesil girişimcilere yol gösteren ve onlara karşılarına çıkan fırsatları nasıl eğerlendireceklerini öğreten, fikirlerini nasıl etkili bir şekilde sunacaklarını anlatan önemli bir eğitim niteliği taşıdığına işaret etti.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Planlama, Programlama, Koordinasyon Birim Başkanı Murat Çelik ise girişimcilerin, inovasyon tabanlı yeni işletmelerle yapısal bir dönüşüm süreci olan kalkınmanın etkin aktörlerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de Türkiye'deki girişimci sayısının nüfusun yüzde 10'una çıkarılması durumunda büyük bir başarıya imza atılacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından projenin öncüleri LİYAKAT Derneği, EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Bornova Belediyesi, Ege İhracatçı Birlikleri ve İZKA temsilcileri protokolü imzalandı.

Proje

Türkiye'den 18 yaş üzerindeki tüm bireylere açık olan Girişim Kampüsü projesinden adaylara ilk aşamada Ege Üniversitesinde girişimcilikle ilgili temel konularda eğitim verilecek. Daha sonra ise iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla uygulamaya yönelik çalışmalar yapılacak.

Başvuru süresi 14 Nisan'da dolacak, yarışma ise 5 Ekim'de de sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Girişimci Adayları 'Kampüs'Te Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement