Girişimci Adaylarına Kalkınmada BAKA'nın Rolü Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Girişimci Adaylarına Kalkınmada BAKA'nın Rolü Anlatıldı

Girişimci Adaylarına Kalkınmada BAKA\'nın Rolü Anlatıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta'da uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan kursiyerlerle biraraya geldi.

29.09.2013 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri tarafından Isparta'da uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Girişimci adaylarına başarılı bir iş hayatı için tavsiyelerde bulunan Tuncay Engin, BAKA'nın bölgenin ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan bir kurum olduğunu, ihracatın, istihdamın ve yatırımların artırılmasına katkı sağlamak, bölgenin tanınırlığını yurtiçi ve yurtdışında artırmak gibi önemli görevleri yerine getirmeye çalıştığını anlattı.

BAKA, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, sürdürülebilir işletmeler kurulabilmesi ana amaçlarıyla başlattığı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini sürdürüyor. BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde akşam 18.00-22.00 saatleri arasında SDÜ Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. İrfan ATEŞOĞLU'ndan eğitim alan girişimci adayları ile tek tek tanışarak iş fikirleri konusunda bilgi aldı. BAKA'nın görevleri arasında 'yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda, ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayarak KOBİ'ler ile yeni girişimcileri desteklemek' de bulunduğunu belirten Genel Sekreter Tuncay ENGİN, BAKA'nın Batı Akdeniz'in ekonomik gelişmesine yönelik olarak gereken her türlü alanda yeralan kurum olduğunu belirtti.

BAKA'nın yatırımcılara mali ve teknik konularda destek sağladığını, Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren Batı Akdeniz Bölgesi'nde yapılacak yatırımlara öncülük ettiğini, işletmelerin kapasiteleri ve ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirten Tuncay ENGİN, sürdürülebilir yerel kalkınmada BAKA'nın rolü, BAKA ve KOSGEB'in verdiği destekler, kuruluş amaçları ile çalışmaları hakkında bilgiler verirken, başarılı bir iş hayatı için kararlılık, azim, kalite ile standartları koruması gerektiğine dikkat çekti. Genel Sekreter ENGİN, BAKA'nın mali destek programları, hibe destekleri, projelerin değerlendirme süreçleri konularından da bilgi verdi.

Antalya, Burdur ve Isparta il merkezleri ile ilçelerde de girişimcilik eğitimleri düzenlendiğini hatırlatan Tuncay ENGİN, Isparta'nın Yalvaç, Antalya'nın Kaş, Burdur'un Tefenni ilçelerine kadar eğitimler açıldığını ve açmaya da devam edeceklerini belirtti. 30 kişilik gruplar halinde eğitimlerin verildiğini ancak iş kurmak için KOSGEB'e iş planı sunan sayısının çok düşük oran olduğunu söyleyen Tuncay ENGİN, bu oranının birlikte çalışıp, kurumlar arası işbirliğini arttırıp kursiyerlerde girişimcilik ruhunu yüksek tutarak artabileceğini belirtti. Tuncay ENGİN, "İşinizi kurduktan sonra özellikle imalat yapan işyerlerine yönelik olarak daha ileriki safhalarda Ajansımızın çok ciddi destekleri ve KOSGEB'in diğer destek enstrümanları ile devlet sizin yanınızda olmaya devam edecektir. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız" dedi.

İstihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen 70 saatlik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, KOSGEB tarafından 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği sağlanabiliyor, ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Girişimci Adaylarına Kalkınmada BAKA'nın Rolü Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement