Girişimci Eğitimini Bitiren Kursiyerler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Girişimci Eğitimini Bitiren Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

TTSO Genel Sekreteri Gürhan: "Eğitimlerde başarılı olan 75 arkadaşımızın kuracağı işletmelerde başarılı olmasını arzu ediyoruz"

21.08.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) ev sahipliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimini tamamlayan 75 kursiyer sertifikalarını aldı.

TTSO'nun yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve KOSGEB Trabzon Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimi bitiren kursiyerler için düzenlenen törene, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Muhammet Uçar, KOSGEB Trabzon Müdürü Kemal Çağlar katıldı.

Törende konuşan Gürhan, asgari ücretle dahi iş bulmanın zorlaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gerek ülkemizin geleceği gerekse sizlerin geleceği için girişimci olmak çok önemlidir. Eğitimlerde başarılı olan 75 arkadaşımızın kuracağı işletmelerde başarılı olmasını arzu ediyoruz. Bunun için herbirinize çok iyi fizibilite çalışması yapmanızı öneriyoruz. İşinize sahip çıkmanızı bekliyoruz. Borçlarınızı zamanında ödemeyi ve alacaklarınızı da zamanında tahsil etmeyi öğrenmelisiniz. İşletmelerimizin başarılı olmasını ve istihdam sağlamasını bekliyoruz."

ESDER Şube Başkanı Uçar ise eğitimlerini bitirenlerin kalfalık belgesi almaya hak kazandıklarını anlatarak, "Bu eğitimde engelli arkadaşlarımıza da kucak açtık. Beş arkadaşımız kurslarımıza katılarak başarılı oldu ve girişimci oldular" dedi.

Eğitime katılan engelli kursiyerlerden Emine İpekçi de cam üzerine boya çalışmalarıyla hediyelik eşya üzerine işletme açmayı düşündüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Girişimci Eğitimini Bitiren Kursiyerler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement