Girişimci Havuzu Projesi' Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Girişimci Havuzu Projesi' Ödül Töreni

Girişimci Havuzu Projesi\' Ödül Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu, girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük ettiklerini belirterek, “Gaziantepli genç girişimcilerin ülke ekonomisinde rol oynamasına zemin hazırlayarak, ilimizde etkin ve dinamik bir genç girişimciler topluluğu oluşturmak istiyoruz” dedi.

15.05.2014 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu, girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük ettiklerini belirterek, "Gaziantepli genç girişimcilerin ülke ekonomisinde rol oynamasına zemin hazırlayarak, ilimizde etkin ve dinamik bir genç girişimciler topluluğu oluşturmak istiyoruz" dedi.

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu tarafından yeni iş fikirlerinin desteklenmesi amacıyla yürütülen 'Girişimci Havuzu Projesi' kapsamında düzenlenen yarışmada, dereceye girenlere ödülleri törenle dağıtıldı. Gaziantep Ticaret Odası'ndaki (GTO) tören, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Konukoğlu, yaptığı konuşmada bir ilk olan Girişimci Havuzu Projesi kapsamında düzenlenen yeni iş fikirleri yarışmasına 64 kişinin başvurduğunu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Cihan Elektrik Stratejik Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çeşmeli, DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi Müdürü Mehmet Demiray ve TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanı Fatih Yülek'ten oluşan jürinin yapacağı değerlendirme sonucu dereceye giren girişimcileri ödüllendireceklerini belirtti.

Girişimi Havuzu'nun amacının yeni iş fikirlerini bir araya getirerek nitelikli olanları tarafların ortak kararı ile finanse etme, melek yatırımcı bulma ya da teknik danışmanlık sağlayarak hayata geçirmede yol göstermek olduğunu anlatan Konukoğlu, şunları söyledi:

"Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu'nun vizyonu; nitelik ve nicelik olarak Gaziantep'i genç girişimcilikte Türkiye'nin lider illerinden biri yapmak, Gaziantepli genç girişimcilerin ülke ekonomisinde rol oynamasına zemin hazırlayarak ilimizde etkin ve dinamik bir genç girişimciler topluluğu oluşturmaktır. Girişimci Havuzu Projesi çalışmalarına bir yıl önce başladık, ilk çalışmamız meyvelerini verecek. Girişimci yönünden sıkıntısı olmayan Gazi şehrimize yeni girişimciler katma için yeni bir araç olacak. Diğer Genç Girişimciler Kurulu'na da örnek olacak. Projemize 64 başvuru yapıldı, birkaç tur elemeden sonra finale 5 projeye ulaşıldı. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederim."

Cengiz Konukoğlu, dereceye giren projelerin ödüllendirilmesinin yanında Gaziantep Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında Teknopark'ta dört haftalık entegre başlangıç iş fikirleri hızlandırma programı, rehberlik, danışmanlık, mentörlük yanında 6 ay süreyle kuluçka merkezinde ortak telefon, faks, internet ve ortak toplantı salonları gibi imkanlardan ücretsiz yararlanacaklarını bildirdi.

'ÜÇ BOYUTLU YAZICI' PROJESİ BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ

Daha sonra, finale kalan 5 genç girişimci projeleri hakkında sunum yaptı. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, girişimci Ali Kılıç'ın tasarımı, yazılımı ve üretimi gerçekleştirilmiş 'üç boyutlu yazıcı' projesi birinciliğe layık görüldü.

Genç girişimcileri kutlayan Vali Erdal Ata, böylesine önemli bir projeyi Gaziantep'te uygulayan Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu'nu kutlayarak, "Gaziantep'in aslında sanayisinin bu kadar gelişmesinin sebebinin girişimci sayısının çok olmasına bağlıyorum" diye konuştu.

Vali Ata, finale kalan bütün genç girişimcilere hediye edilen dizüstü bilgisayarları dağıttı. Birincilik ödülü olan 20 bin TL değerindeki temsili çek, Vali Erdal Ata ve jüri üyeleri ile TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu tarafından takdim edildi.

Törene; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, GTO Meclis Başkanı Ali Yener ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım da katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimci Havuzu Projesi' Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement