Girişimci Kadınlar Zirvesi Lüleburgaz'da Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Girişimci Kadınlar Zirvesi Lüleburgaz'da Gerçekleşti

Girişimci Kadınlar Zirvesi Lüleburgaz\'da Gerçekleşti

Lüleburgaz Belediyesi, 2016 Kadın Yılı Etkinlikleri kapsamında, Türkiye’nin önde gelen kadın girişimcilerini, hemşehrileriyle buluşturdu.

07.06.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz Belediyesi, 2016 Kadın Yılı Etkinlikleri kapsamında, Türkiye'nin önde gelen kadın girişimcilerini, hemşehrileriyle buluşturdu. İş hayatına farklı bir bakış açısı getiren, üreten, kazanan, ekonomiye ve toplumun her kesimine olumlu faydalar sağlayan kadın girişimciler, tecrübelerini Lüleburgazlılarla paylaştı.

Girişimci Kadın Zirvesi'nde birbirinden önemli konulara değinen kadın girişimciler, başarı hikayeleriyle kadınlara ilham verdi. Moderatörlüğünü Sosyal Medya Kampüsü Kurucusu Baturay Elönü'nün yaptığı programda ilk olarak sahneye A Capella gurubu SesVerSus çıktı.

Programın ilk konuşmacısı olarak Adem&Havva Group CEO'su Özlem Safiye Kurt, 'Kadınlar gerçekleri hayal eder' başlıklı sunumunda kendi hayat hikayesini anlattı. Kurt, azimle çalışmayla birlikte hayallerin gerçeğe nasıl dönüştüğünü yaşayıp gördüğünü bildirdi.

BKM Express'ten Figen Karasu da, 'Kadınlar Ne İster?' başlıklı konuşmasında kadınların değişiminin toplumun değişimiyle paralel olduğunu, kadının özgüveniyle çalışma hayatında muhakkak yer alması gerektiğini ve hem toplumda hem iş hayatında cinsiyet eşitlikçi yaklaşımın çok önemli olduğunu vurguladı.

'İŞTE BU BİZİM HİKAYEMİZ'

Melisamom Bloggerı Merve Öztürk ise, 'İşte bu bizim hikayemiz' başlıklı konuşmasında, nasıl bu kadar çok tanınmış bir anne-çocuk bloggerı olduğunu, kadınlara hayallerinin peşinden gitmeleri, onları küçümsememeleri, ufacık bir hayalin nasıl harika bir gerçekliğe dönüşebileceğini anlattı.

'HAYALİN İŞİN OLSUN'

İşini Sev Kurucusu Duygu Aynur, 'Hayalin İşin Olsun' adlı konuşmasında hayalini gerçeğe dönüştürüp hayata geçirdiği projesini anlattı. Duygu Aynur, severek ve isteyerek yapılan tüm işlerin başarıyla sonuçlanacağının altını çizdi.

'GÜÇ BİZDE ARTIK'

Fundalina Bloggerı Funda Güleç 'Güç Bizde Artık' başlıklı konuşmasında, kadın olmanın toplumu beslemek ve geliştirmekle aynı olduğunu belirtip, kadınların kendilerini her alanda azimle geliştirmeleri gerektiğini ifade etti. Funda Güleç sunumunda istatistiki verilerden yararlandı. Lüleburgaz'ın herkes için imrenilen bir yer olduğunu, Lüleburgaz'da kadınlara verilen önemin çok fazla olduğunu söyledi.

Cocuklageziyoruz.com kurucuları Evrim İşeri ve Ezgi Demirli, sunumlarında üretmenin ve çalışmanın sadece belirli saatlerde olmaması gerektiğini, farklı bir şeyler üretmeyi düşünmek gerektiğini ve herkesin fikirlerini hayata geçirmeleri için ilk adımı atmanın çok önemli olduğunu ifade ettiler. Konuşmacılar, elde edilen başarıyı ileri taşımanın her zaman kişinin kendi elinde olduğunu da sözlerine eklediler.

TOPLUMU YÖNLENDİREN KADINLARIMIZDIR

Program sonunda konuşan Başkan Emin Halebak konuşmasında şu ifadeleri kullandı, "Tecrübeleriniz bizim için çok önemli ve değerliydi. Bizim için bugün yeni kapılar pencereler açtınız ki bunun sonuçlarını gelecek yıllarda hep beraber göreceğiz. Bundan 17-18 yıl önce Lüleburgaz için bir vizyon yazdığımızda dedim ki, gelecekte Türkiye'deki yöneticiler Lüleburgaz'dan çıkacak.

3-4 gün önce bir haber geldi. Dans yarışmasında bir kız çocuğumuz ülkemizi başarıyla temsil ederek derece aldı. ve diyor ki, "Bu başarı Lüleburgaz'daki Ekin Atölyesi sayesinde." Rio de Janeiro'dan sonra en fazla dans okulu Lüleburgaz'da. Bu sahne yılda 250 etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Korolarımız var, şiir gruplarımız var. Bütün hepsinde başarıya giden yolun arkasında Lüleburgazlı kadınlar var. Bunu asla ve asla kimse saklayamaz. Gerçek anlamda toplumumuzu yönlendiren, hayat veren ve şekillendiren kadınlarımızdır" ifadelerini kullandı.

Program sonunda Bilişim Garaj Akademisi'nde verilen eğitimleri tamamlayan öğrencilere sertifika töreni düzenlendi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimci Kadınlar Zirvesi Lüleburgaz'da Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement