Girişimciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), KOSGEB ve İŞ-KUR işbirliğiyle düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 95 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

31.12.2013 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), KOSGEB ve İŞ-KUR işbirliğiyle düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 95 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Mersin ESOB Konferans Salonu'nda yapılan sertifika törenine, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Mehmet Yılmaz, İŞ-KUR Şube Müdürü Kürşad Dal ile kursiyerler katıldı. Törende konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin'in çok büyük açığı olan girişimci sayısını arttırma amacıyla 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' başlattıklarını ifade ederek, "Bir çok kurum bu konuya uzak kalırken biz İŞ-KUR ve KOSGEB'le birlikte taşın altına elimizi sokarak bir yıl içerisinde 244 kişiyi eğitimden geçirdik. Bunlardan yüzde 30'u ekonomiye kazandırıldı" dedi.

Girişimcilik eğitimi alanların bilinçsizce iş yeri açanlara oranla ömürlerinin daha uzun ve kalıcı olduğuna dikkat çeken Dinçer, "Bizlerin amacı sadece sertifika vermek değil, beli bir misyonu ve vizyonu olan girişimcileri ekonomiye kazandırmaktır. Bunun için beşikten mezara kadar eğitim kaçınılmaz. Sizler girişimcilik eğitimi aldınız. Bundan sonraki süreciniz bu eğitiminizi uygulamaya geçirmeniz. Sizler daha bilinçli şekilde işini idare eden, finansını iyi yönetebilen, desteklerden daha iyi yararlanmasını bilen kişilersiniz ve açacağınız iş yeri sağlam temeller üzerine oturacaktır" diye konuştu.

Girişimcilere işlerini büyütme ve geliştirme çağrısında da bulunan Dinçer, "Küçük olarak iş yeri açıp, küçük olarak kalmayın. Vizyonunuzu ve misyonunuzu büyüme ve gelişme üzerine belirleyin. Araştırmacı ve yaratıcı olun. Mevzuatları yakından takip edin. Bizlerin tek beklentisi sizlerin işyerlerinizde başarılı olması ve kent ekonomisi ile ülke ekonomisine katma değer katmanız. ve yine sizlerden işlerinizi büyüterek yarınlarda yanlarınızda eleman çalıştırarak istihdama ve ekonomiye can simidi olmanız. Hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Mehmet Yılmaz ise 2013 yıl sonu itibarıyla bütün hak edişlerin ödendiğini belirti. Türkiye genelinde yüz bin kişiye eğitim verildiğini ve bunlardan 20 bininin iş yeri açtığına dikkat çeken Yılmaz, eğitim alanlarda kapatma oranının ise sadece yüzde 1 olduğunun altını çizdi.

İŞ-KUR Şube Müdürü Kürşad Alp de girişimcilğin temelinde risk yattığını belirterek, bu anlamda vizyon ve misyon sahibi olmanın önemine değindi ve tüm kursiyerlere kurum olarak teşvikler ve eleman temini konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 95 kursiyere sertifikaları verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement