Girişimcilere Bornova Belediyesi Desteği - Son Dakika
Güncel

Girişimcilere Bornova Belediyesi Desteği

Girişimcilere Bornova Belediyesi Desteği

Bornova Belediyesi'nin kendi işinin patronu olmak isteyenler için KOSGEB işbirliği ile başlattığı; "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayan 70 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı.

31.01.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimcilik Programı'nı tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, istihdam oluşturmak amacıyla bir çok kurum ve firma ile işbirliği yaptıklarına dikkat çekerek, "Sertifika alan arkadaşlarımız, başarılı olup istihdama ve ekonomimize katkılar sağlayacak" dedi.

KOSGEB işbirliğinde her yıl ücretsiz olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan 90 kursiyerden 70'i eğitimi başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandı. Yüzde 70'i kadın olan kursiyerler, sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı'nın elinden aldı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerleri kutlayan Başkan Olgun Atila, ülke genelinde olduğu gibi İzmir ve Bornova'da da işsizliğin en önemli sorunların başında geldiğine dikkat çekti. Bornova Belediyesi olarak istidam oluşturmak amacıyla bir çok kurum ve firma ile işbirliği yaptıklarına dikkat çeken Atila, "8.5 ay boyunca 1300'ün üzerindeki vatandaşa iş imkanı sağladık. Bu anlamda KOSGEB ile yaptığımız işbirliği çok önemli. Bugün sertifika alan arkadaşlarımız başarılı olup istihdama ve ekonomimize katkılar sağlayacak" dedi.

Başkan Atila'ya teşekkür

KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı ise İzmir'deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, "Bu anlamda Belediye Başkanımız Olgun Atila'ya çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız işbirliği, istihdam sorunun çözümü ve devamlılığı olan işletmelerin kurulması için çok önemli" diye konuştu.

2014 yılının son eğitim dönemi için 242 kişi başvuru yaptı. Değerlendirme sonucu 90 kişi eğitim almaya hak kazandı. Ekonomik kalkınma ve işsizliğin azaltılmasında önemli bir faktör olarak gösterilen girişimciliğin desteklenmesi amacıyla verilen kurs 70 saat sürdü. 'Yeni Girişimci Desteği' kapsamında başlatılan eğitim programına katılarak iş planlarını oluşturan 70 kursiyer, KOSGEB'in 30 bin TL hibe, 70 bin TL de iki yılı geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Girişimcilere Bornova Belediyesi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement