Girişimcilik Eğitimine Müdürlerden Bilgilendirme Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Girişimcilik Eğitimine Müdürlerden Bilgilendirme Ziyareti

ÇTSO, İŞKUR VE KOSGEB İşbirliği İle Gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitimlerinin Onikincisi Başladı

27.08.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale İŞKUR ve KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü'nün işbirliği ile 25 Ağustos'ta ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde başlayan 12'inci Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan ve Çanakkale KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel ve ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ziyaret etti.

İŞKUR Müdürü Çalışkan ve KOSGEB Müdürü Yüksel ve ÇTSO Genel Sekreteri Sandal, Girişimcilik Eğitimine katılan girişimci adaylarına, sağlanan destekler konusunda bilgiler verdiler, konuyla ilgili soruları ayrıntılı olarak cevapladılar.

Girişimcilik konusunun uzmanı eğitimci Barış Göker tarafından sürdürülen dersler sırasında gerçekleşen ziyarette, bir konuşma yapan İl Müdürü Ali Çalışkan, kurumun sağladığı istihdama yönelik teşvikler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Çalışkan, katılımcıların Girişimcilik Eğitimi'nin ardından istihdam konulu destekler için kuruma başvurabileceklerini ve kendilerini ayrıntılı olarak bilgilendireceklerini ifade etti.

Girişimcilik eğitimlerine yoğun bir talep olduğunu söyleyen ve katılımcılara teşekkür eden Çanakkale KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel ise, eğitimin sona ereceği 4 Eylül'den itibaren, girişimcilik sertifikası alan kursiyerlerin KOSGEB'e projeleri ile birlikte destek almak için başvurabileceklerini ifade etti.

Yüksel, "Sertifikalarda süre kısıtlaması olmamakla birlikte 81 ilde geçerlidir. Yeni kurulan bir işletme için kuruluş giderleri, makina, büro malzemeleri, elektrik, su, telefon kira ve personel giderleri destekleri sağlanmakta dır, destek oranları ise engellilerde yüzde 80, bayanlarda 70, erkeklerde 60'tır" diye konuştu
KOSGEB'in hibe desteklerinin iki etapta gerçekleştiğini, ilk aşamada makina, ekipman, demirbaşlara üst limiti 15 bin TL'ye kadar destek verildiğini, ikinci aşama desteğin ise işletme giderlerine yönelik olduğunu belirten Erdoğan Yüksel, "Ayrıca 70 bin TL'ye kadar faizsiz kredi veriyoruz" dedi.

25 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin onikinci dönemine 118 kişi başvurdu ve çekilen kurada kazanan 25 katılımcı eğitimlere devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki eğitimin süresi 70 ders saatini bulacak.
Girişimcilik kurslarının sonunda katılımcılar uygun bulunurlarsa, yaptıkları yatırımın yüzde 60'ına tekabül eden 30 bin liraya kadar "hibe" alabilecekler. Ayrıca geri dönüşümlü olmak üzere 70 bin liralık yatırım kredisi de alınabilecek. Derslerde "girişimci kişilik, kurumsallaşma, müessesenin kalıcı olması, iş planı ve KOSGEB destekleri" gibi konular işleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Girişimcilik Eğitimine Müdürlerden Bilgilendirme Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement