Girişimcilik Günleri" Sertifika Töreni - Son Dakika
Güncel

Girişimcilik Günleri" Sertifika Töreni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Törenden görüntüler BALIKESİR - İŞKUR İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) ortaklaşa düzenledikleri "Girişimcilik Günleri" sertifika...

15.12.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Törenden görüntüler BALIKESİR - İŞKUR İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) ortaklaşa düzenledikleri "Girişimcilik Günleri" sertifika töreninde konuşan Vali Yazıcı, çalışma hayatına katılacak yeni girişimcilere helal kazanç diledi.

Eski dönemlerde insanların kağıda atılan imzalara değil verilen sözlere güvendiğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

" Ekonomi dediğiniz büyük ve küçük parçalardan oluşuyor. Bu parçaları çoğaltmamız gerekiyor. Büyük fotoğrafı büyütebilmek için. Balıkesir ve Balıkesirliler olarak her alanda başta tarım, turizm madencilik, her sektör iş bulabilir iş yapabiliriz. Lütfen siz kurduğunuz müesseseleri gerekiyorsa 24 saat ayakta tutun. Siz kazanın Türkiye kazansın. Arkadaşlarınızı ve komşularınızı da cesaretlendirin. Herkesin bir şekilde iş hayatında olması lazım. Çekinde bir hükmü yok duruma göre.

Sözümüzün senet olduğu günlere dönelim. Dürüst olun, dürüst çalışın ve dürüst kazanın. Kazancımızı helalinden, kimsenin hakkına girmeden dürüstçe, etrafa güven vererek ticaretimize hayatımıza devam edelim. Dürüst olursanız kazancınız daha bereketli olacaktır. Çünkü sözün senet olduğu günlere daha çok ihtiyacımız var. Daha güçlü olmamız için birbirimize güvenmemiz gerekiyor."

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Necdet Erkan da, toplam 66 girişimcilik eğitiminde, bin 500 girişimciye 4 bin 650 saat eğitim verildiğini söyledi.

Yapılan incelemelerde başarı oranının yüzde 53'e ulaştığına dikkati çeken Erkan, "801 kursiyerimiz iş yerini açmıştır. Bu iş yerlerinde 787 kişi daha iş imkanı bulmuştur. Bir yıl sonra bu ortalama daha da yükselecektir. İŞKUR, KOSGEB ve BESOB kurumlarının uyumlu ve koordineli çalışmalarından Balıkesirimiz kazançlı çıkıştır." dedi.

Törenin sonunda girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından belgeleri verildi.

Girişimcilik Günleri" Sertifika Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Girişimcilik Günleri' Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement