Girişimcilik Ödülleri" Töreni - Son Dakika
Güncel

Girişimcilik Ödülleri" Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) "Milletimiz, namusu bildiği oyuna, iradesine güçlü bir şekilde sahip çıkarak, hiçbir şekilde vesayete izin vermeyeceğini ortaya koydu.

31.01.2015 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin, iradesine güçlü şekilde sahip çıkarak, hiçbir şekilde vesayete izin vermeyeceğini ortaya koyduğunu belirterek "Meseleyi Tayyip Erdoğan'ın şahsi meselesi sananlar, zaman geçtikçe yanıldıklarını, asıl maksadın ne olduğunu görmeye başladılar ve görecekler" dedi.

Erdoğan, Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) tarafından Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen "Girişimcilik Ödülleri" törenindeki konuşmasında, Türkiye'de şu anda finans sektörünün içerisinde olanların reel yatırımda güçlü bir şekilde yer almadığını çünkü finans sektöründen kazanılan paranın reel yatırımdan kazanılamadığını dile getirdi.

Gelişmekte olan bir ülke statüsündeki durumu itibariyle Türkiye'nin kararını vermesi ve bu konuda gecikme olmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bir puan faize 2,5 milyar dolar ödemenin ve bunu ödetmenin vebalini, bu kararı alanlar asla ödeyemezler. Yıllık bunun bedeli budur. 63'ten buraya kadar zor kavga geldi. Adeta şimdi bir durağanlık içerisinde ve yanlış yaklaşım yine. Ne diyorlar? İnsanı böyle adeta çıldırtacaklar. Enflasyon düşerse, faizi düşüreceklermiş. Bu anlayış anlayış değil, bu yanlış bir mantık. Doğru bir mantık değil çünkü enflasyon sebep, faiz netice değildir. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Bunu öğrenmeleri lazım" diye konuştu.

Erdoğan, faizi yüzde 63'ten aşağı çekmeye başladıktan sonra enflasyonun da onunla beraber indiğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Faizi, o 4,6'dan Gezi olayları sonrası tırmandırdılar, enflasyon da bir anda hemen yüzde 10'a geldi, dayandı. Her şey ortada. Bunun için bilim adamı filan olmaya gerek yok. Sadece Nasrettin Hoca gibi damdan düştüğünde doktor aramaya gittiklerinde, 'Bana doktor getirmeyin, damdan düşen birini getirin' dedi. Bu iş için piyasa adamı olmak yeter. Sıkıntı burada. Piyasanın içerisinde olan, işte girişimci bedel ödüyor.

Bir de bakıyorsun hemen kredi borçlarında bir geri çağırma başladığı zaman zaten o firma batmayla karşı karşıyadır. Finans sektörünün böyle bir rahatlığı da var, hep kendisi garantide olacak. Garantide olmayan kim? Girişimci. Bir de bakarsınız karınca gibi yazılarla bir protokol, sözleşme hazırlarlar, getirirler, önüne koyarlar. Sen o sözleşmeyi okumaya bile fırsat bulamazsın çünkü o paraya çok ihtiyacın var. Altına da imzayı atarsın, ondan sonra önüne yarın bakarsın bir kara tablo çıkar, ayıkla pirincin taşını. Bu mantıkla bu iş olmaz. Onun için burada ciddi bir reforma, kararlı bir duruşa ihtiyaç var."

- "Katbekat fazlasıyla ülkeye ve millete döneceğine inanıyorum"

Kurulmakta olan Girişimcilik Akademisi'nin genç girişimcilere kılavuzluk yapmasını temenni eden Erdoğan, olayın sadece girişimcilik piyasasında kalmasının da şart olmadığını, akademiden mezun olanların finans sektöründe yer almak suretiyle de girişimcilerin önünü açmasında fayda bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, başarının sırrını "insanı yönetmek", "bilgiyi yönetmek", "finansı yönetmek" şeklinde sıralayarak, "Bu başarıldığı anda neticeyi yakalamak çok daha kolay olacaktır" dedi.

Bu yıl faaliyete geçen Bahariye Melek Yatırımcı Ağı'nın da hayırlı ve verimli bir teşebbüs olduğuna ve devletin iş adamına güveninin bir tezahürü olarak gördüğü melek yatırımcı uygulamasının, çok daha güçlü ve çok daha verimli olarak değerlendirileceğine inandığını ifade eden Erdoğan, girişimcilere destek olmanın en az diğer hayır, hasenat işleri kadar değerli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şekilde iş hayatına atılan, çalışan üreten herkesin oluşturacağı istihdamla, kendisiyle birlikte onlarca yüzlerce kişinin de hayatına olumlu yönde katkıda bulunma olanağı elde edeceğini belirtti.

Uygulamayı ahilik geleneğinde yeni iş kuranlara yapılan yardıma benzettiğini, ahilik geleneğindeki "komşusunun siftahını gözeten anlayış"ın modern bir uygulaması olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan, pek çok kamu kurumunun yeni girişimciler için özellikle gençler için teşvik edici uygulamaları sürdürdüğünü, iş adamlarının tecrübesiyle, imkanıyla birleşen Melek Yatırımcı programının girişimcilerin önünde yeni bir ufuk, pencere açacağını anlattı.

Erdoğan, "Girişimcilerimiz için tahsis edilen her kaynağın, onlara verilen her desteğin, üretim, istihdam, ihracat olarak katbekat fazlasıyla ülkeye ve millete geri döneceğine samimiyetle inanıyorum. Hükümete, ilgili kurumlara da bunun için mümkün olan en fazla kaynağı tahsis etmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

"Milletin huzuruna kast ettiler, ekonomiyi durdurma çağrısı yaptılar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyüyen, güçlenen, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan, uluslararası platformlarda tüm mazlumların, mağdurların sesi haline gelen Türkiye'nin bu çizgisinin pek çok kesimi rahatsız ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Dikkat ederseniz, 2003'ten bu yana ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal düzlemde kriz çıkarmaya yönelik pek çok hamle yapıldı, pek çok adım atıldı. Özellikle her seçim dönemi öncesinde Türkiye'nin istikrarına yönelik birtakım hamleler yapıldı. Bunun için kimi zaman terör saldırıları, kimi zaman bildiriler, kimi zaman hukuk darbeleri, kimi zaman başka yöntemler kullanıldı. Son olarak Gezi olaylarını, 17-25 Aralık darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Gezi olaylarında ağaç, çevre bahanesiyle sokakları terörize edenlerin halini biliyorsunuz. O terörize edenlerin kendi sorumluluğunda olan belediyelerde nasıl o canım canım, 30 yaşında, 40 yaşında ağaçları kestiklerini de gördünüz. Ne oldu? Çıktı mı o tencere tavacılar sokağa? Çıkmadı. Çünkü sorun Taksim'de o 12 tane ağaç değildi. Sorun başkaydı. Kaldı ki o ağaçlar sökülüp atılan değil, farklı bir yere taşınarak oraya dikilen ağaçlardı. Onlar milletin huzuruna kast ettiler, ekonomiyi durdurma çağrısı yaptılar."

17-25 Aralık darbe girişiminde milletin oylarıyla iş başına getirdiği bir kadronun, bir iktidarın, emniyet ve adliye içinde yuvalanmış bir çete tarafından alaşağı edilmek istendiğini ifade eden Erdoğan, ekonominin, milli bankaları, büyük projelerin, iş adamlarının hedefler arasında bulunduğunu kaydederek, "Bu atılan adımların da bu teşebbüslerin de hepsi, milletimizin feraseti ve bizlerin dik duruşuyla sonuçsuz kaldı" dedi.

Erdoğan, "Geçtiğimiz 12 yılda yaşadığımız hadiseler, Türkiye'nin artık siyaset mühendislikleriyle içeride ve dışarıdaki bir takım güçlerin ayak oyunlarıyla rayından çıkartılacak, istikameti değiştirilecek bir ülke olmadığını herkese gösterdi. Milletimiz, namusu bildiği oyuna, iradesine güçlü bir şekilde sahip çıkarak, hiçbir şekilde vesayete izin vermeyeceğini ortaya koydu. Meseleyi Tayyip Erdoğan'ın şahsi meselesi sananlar, zaman geçtikçe yanıldıklarını, asıl maksadın ne olduğunu görmeye başladılar ve görecekler" diye konuştu.

"GİV safının, ülkesinin, milletinin yanı olduğunu gösterdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte kendilerine en büyük desteğin sivil toplum kuruluşlarından geldiğini söyleyerek, "Girişimci İş Adamları Vakfı da Milli İrade Platformu'nda yer alarak safının, ülkesinin, milletinin yanı olduğunu gösterdi. Bu kadirşinaslığınız, bu ahde vefanız için de sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Notlar

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde, vakfı ve ödül kazananları tanıtan bir film gösterildi.

Ödül kazananlara, ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. Programda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da yer aldı.

Törenin sonunda Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, Erdoğan'a bir tablo hediye etti.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Girişimcilik Ödülleri' Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement