Girişimcilik Programını Tamamlayan 59 Kişiye Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Girişimcilik Programını Tamamlayan 59 Kişiye Sertifikaları Verildi

Girişimcilik Programını Tamamlayan 59 Kişiye Sertifikaları Verildi

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” programını tamamlayan 59 girişimci adayına sertifikaları verildi.

12.06.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim" programını tamamlayan 59 girişimci adayına sertifikaları verildi.

"Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programı kapsamında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programına katılan 59 girişimci adayına sertifikaları törenle verildi. Törende konuşan Van Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız, dünya genelinde hür teşebbüsü, yani rekabete dayalı özel girişimciliği gelişmiş ülkelerin ekonomik refah düzeyinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, "Yeni dünya düzeninde kalkınma artık devlet eliyle değil özel sektör eliyle gerçekleştiriliyor. Kalkınmak için her zaman yeni girişimcilere ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu belirten Yıldız, her yıl 800 bine yakın gencin işgücüne katıldığını ve resmi istatistiklere göre işsiz sayısının her geçen yıl düştüğünü ifade etti. Türkiye'de her yıl bir milyona yakın kişiye istihdam kapısı açılması gerektiğine dikkat çeken Yıldız, "Devletin istihdam sağladığı dönemler geride kaldı. İstihdamı arttırmak için artık yapılacak tek şey girişimciliği özendirmektir. Biz Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak KOSGEB'le yürüttüğümüz çalışmalarda bu yıl Van Merkez ve Erciş ilçemizde olmak üzere toplamda 118 kişiye yeni girişimci sertifikası verdik. İşgücüne her yıl dahil olan 800 bin kişi düşünüldüğünde 118 kişinin çok az olduğu görülecektir. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve il müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri olarak yeni girişimci sayısını artırmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimcilik Programını Tamamlayan 59 Kişiye Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement