Giritliler'den Hıdrellez Şenliği - Son Dakika
Yerel

Giritliler'den Hıdrellez Şenliği

Giritliler\'den Hıdrellez Şenliği

Girit göçmenleri, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Hıdrellez Şenliği'nde bir araya gelecek.

27.04.2013 09:51  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da daha çok Şarampol semtiyle, Side, Ahmediye, Kadriye, İhsaniye, Boğazak köylerinde yaşayan Girit göçmenleri, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Hıdrellez Şenliği'nde bir araya gelecek. 2 yıl önce Antalya'daki Giritliler'i bir araya getirmek amacıyla kurulan Giritliler Derneği'nce düzenlenen "Hıdırellez Şenliği" 5 Mayıs Pazar günü Minicity Kanyon'da gerçekleştirilecek. Sabah saatlerinde toplanacak Giritliler, bir yandan Hıdrellez'i kutlarken, diğer yandan da hep birlikte eğlenerek baharı karşılayacak.

Etkinlikler çerçevesinde çocuklara yönelik yumurta taşıma, halat çekme, çuval yarışması düzenlenecek. Gün boyunca çeşitli gösteriler sunulurken, geleneksel helva dağıtımı da yapılacak. Giritliler Derneği Başkanı Ali Gülgen, "Derneğimiz kurulduğundan beri, bu özel günü hep birlikte kutluyoruz. Bu yıl yine hemşerilerimizi bir araya getireceğiz. Şenliğe tüm Giritliler'i ve kendini Giritli hissedenleri davet ediyoruz" dedi.

Gülgen, Muratpaşa Belediyesi ile yaptıkları işbirliği sonucu bir Giritlievi kurulacağına değinerek, etnografik müze niteliğinde düzenlenecek Giritlievi'nin temelinin kısa süre içinde atılacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Giritliler'den Hıdrellez Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement