Giritliler Tire'deki Festivalde Buluşacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Giritliler Tire'deki Festivalde Buluşacak

Giritliler, Tire Belediyesi ve Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği festivalde 4. kez bir araya gelecek.

21.04.2017 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giritliler, Tire Belediyesi ve Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği festivalde 4. kez bir araya gelecek.

Turgutlu Mahallesi'nde 30 Nisan'da yapılacak festivalde stantlar açılacak ve katılımcılara keşkek ikram edilecek.

Bu yıl "Şevketi Bostan" temasıyla yapılacak festival kapsamında ilk kez "Ninemin Tarifi Yemek Yarışması" ve "Girit Yemekleri Yarışması" düzenlenecek. Tire Halk Eğitim Merkezince hazırlanan defilenin yanı sıra Türk Halk Müziği sanatçıları da konser verecek, Tire-Girit Halk Oyunları gösterileri yapılacak.

Törende yemek yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Tüm İzmirlileri festivale davet eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kendisinin de bir Girit göçmeni olduğunu belirterek, "1897 yılında Girit Adası'nda patlak veren büyük isyanda, ailelerini, canlarını kurtarabilmek için mücadele veren Türk topluluklarından bir kısmı göç etmek zorunda kalmış ve bugün Turgutlu Mahallesi olarak bilinen yerleşim yeri İzmir'de Giritliler için kurulan ilk ve tek köy olmuş. Bu yüzden her yıl düzenlediğimiz festivalde ülkenin dört bir yanından Giritliler Tire Turgutlu köyünde buluşarak hasret gideriyor. Tüm Giritlileri Tire'ye davet ediyorum. Festivalimizin amacı Girit'ten Tire'ye gönül köprüsü kurmaktır. Sadece Giritlileri değil mübadele ile ülkemize gelenleri ayrıca çevre il ve ilçelerden herkesi festivalimize bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Giritliler Tire'deki Festivalde Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi
    21:33 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Deprem Anısına Konser Düzenlendi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına '11 İlin Türküsü' konseri gerçekleştirildi. Nazende Çoksesli Korosu tarafından hazırlanan etkinlikte, depremin ardından yaşananlar anlatıldı ve afetten etkilenen illere özgü şarkılar seslendirildi.

  • Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı
    21:13 Avrupa Film Günleri'nin Galası Ankara'da Yapıldı

    Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı. Galada, Ukraynalı Maryna Vroda'nın yönettiği 'Bozkır' filmi gösterildi. Büyükelçi Bodnar ve Büyükelçi Meyer-Landrut konuşma yaparak Ukrayna'ya desteklerini dile getirdi. Avrupa Film Günleri, Ankara, İstanbul ve birçok şehirde gösterime girecek.


Advertisement