Girne Amerikan Üniversitesi Balıkesir'de… - Son Dakika
Güncel

Girne Amerikan Üniversitesi Balıkesir'de…

Girne Amerikan Üniversitesi Balıkesir\'de…

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile bir araya gelen Girne Amerikan Üniversitesi yönetimi, Susurluk ilçesine kurulacak üniversite için protokol imzaladı.

07.06.2016 16:43  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

105 ülkeden 20 bin öğrencinin eğitim göreceği üniversitenin Rektörlük İrtibat Ofisi'nin tabelası ise Akıncılar Mahallesi'ndeki tarihi Taş Binaya asıldı. Protokol töreninde konuşan Başkan Uğur "Girne Amerikan Üniversitesi, Balıkesir'deki kampüsünde de yabancı öğrencilere daha çok hitap edecek. İlk adımı attık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan tarihi Taş Bina'yı kendilerine tahsis ettik" dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasından Susurluk ilçesine kurulması planlanan kampüs için protokol imzalandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da yeraldığı protokol törenine; Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Vekili Olgun Üstün, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yöneticiler Kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sadri katıldı.

Başkan Uğur ve Akpınar arasında imzalanan protokol sonrası heyet Akıncılar Mahallesi'nde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan tarihi Taş Bina'ya giderek "Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü İrtibat Ofisi" tabelası astılar. Üniversite yetkilileri ile Taş Bina'da incelemelerde bulunan Başkan Uğur, Balıkesir'e vakıf üniversitesi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

BAŞKAN UĞUR: "105 ÜLKEDEN 20 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK"

Üniversite yönetiminin protokol ardından kuruluş prosedürleri için çalışmalara başlayacağını ifade eden Başkan Uğur, "Girne Amerikan Üniversitesi'nin düşüncesi 20 bin öğrenciye eğitim vermek. Balıkesir için büyük bir kazanç olacak. Girne Amerikan Üniversitesi'nin Kıbrıs'taki kampüsünde 105 ülkeden öğrencilerinin olduğunu öğrendik. Balıkesir'de de 105 ülkeden 20 bin öğrenci eğitim görecek. Yine Girne Amerikan Üniversitesi, Balıkesir'deki kampüsünde de yabancı öğrencilere daha çok hitap edecek. İlk adımı attık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan tarihi Taş Bina'yı kendilerine tahsis ettik. Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlük irtibat Ofisi olarak levhasını da astık. İnşallah prosedürler tamamlandıkça, 2017 ya da en geç 2018 yılında eğitim öğretime başlamış olacak. Balıkesir'e hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

EN GEÇ 2018 YILINDA EĞİTİME BAŞLAYACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür eden Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, mübarek Ramazan ayında çok güzel bir adım atıldığını söyledi. Taş Bina'nın üniversitelerine tahsis edilmesinin ise kendilerini mutlu ettiğini belirten Akpınar "Sayın Edip Uğur'a minnet duygularımızı arz ediyorum. Mübarek Ramazan ayında çok güzel bir adım atıyoruz. Ortaya koyduğumuz düşünce ve planlama çerçevesinde başlatmış olduğumuz fiili çalışmanın, yakmış olduğunuz ateş ile bugün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bizlere tahsis etmiş olduğunuz binada rektörlüğümüzün kuruluş programı çerçevesinde irtibat ofisimizi açıyoruz. Hedefimiz 2017 ya da en geç 2018 öğretim yılına üniversitemizi hazır etmiş olacak. 105 değil tüm dünya ülkelerinden öğrencilerimizi buraya getireceğiz. Eğitim alabileceği, kültürel değerlerimizi paylaşabileceği bir sürece adım attık" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise Balıkesir'in dünyaca ünlü bir vakıf üniversitesine ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu söyledi. Balıkesir'e yeni bir üniversite kazandırmanın gurunu yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, yeni üniversite ile Balıkesir'in önemli kazanımlar elde edeceğini belirtti.

Taş Bina'yı restore edecek olan Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri, Susurluk'taki kampüsün inşaat çalışmalarına ise önümüzdeki aylarda başlayacaklarını açıkladılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Girne Amerikan Üniversitesi Balıkesir'de… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement