Gitar ve Kemança Aynı Sahnede Buluştu - Son Dakika
Yerel

Gitar ve Kemança Aynı Sahnede Buluştu

Küçükçekmece’de sahne alan kemança ustası Göktuğ Çelik ve gitar ustası Şeyhmus Fidan performanslarıyla kendisini izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

29.05.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de sahne alan kemança ustası Göktuğ Çelik ve gitar ustası Şeyhmus Fidan performanslarıyla kendisini izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Türkülerin Diliyle Cengiz Özkan' programının bu ayki konukları kemança ustası Göktuğ Çelik ve gitar ustası Şeyhmus Fidan oldu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen müzikli söyleşide Küçükçekmeceli sanatseverler türkü ve Enstrümental müzik ziyafeti yaşadı. Programı Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden de izledi.

"KEMANÇA DÜNYANIN HER YERİNDE TERCİH EDİLİYOR"

Kemança'nın dinlendirici bir müziğe sahip olduğunu ifade eden Kemança ustası Göktuğ, "Dünyanın her yerinde kemança olabiliyor. Özellikle İran, Azerbaycan ve Ermenistan'da çok fazla dinleniliyor. Yakın Doğu Ülkelerinde icrası çok yüksek bir çalgıdır. Türkiye'de fazla tercih edilmeyen bir çalgıdır. Makam müziği de yapılabiliyor" dedi.

SARI GELİN'E BÜYÜK ALKIŞ

Programda ayrıca, ölüm yıl dönümü dolayısıyla Ünlü Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif ünlü eseri olan 'Bilmem Ağlasam mı? " türküsüyle anıldı. Yaklaşık iki saat süren programda, " Elazığ ve Azeri yörelerinde ait eserler okundu. Enstrümental tarzda okunan 'Sarı Gelin' türküsü ise büyük alkış aldı.

Program sonunda ise Mustafa Kuzugüden, keyifli bir akşam yaşattıkları için sanatçılara teşekkür ederek çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gitar ve Kemança Aynı Sahnede Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement