Gitmediği Yoldan HGS Cezası Alan Vatandaş İsyan Etti - Son Dakika
Ekonomi

Gitmediği Yoldan HGS Cezası Alan Vatandaş İsyan Etti

Bilecik'te yaşayan ve hiç gitmediği Çeşme-İzmir-Aydın otoyolundaki Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) ceza yiyen Arif Durmuş, mağdur olduğunu duyurarak yetkililerden yardım istedi.

22.10.2016 10:54  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te yaşayan ve hiç gitmediği Çeşme-İzmir- Aydın otoyolundaki Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) ceza yiyen Arif Durmuş isimli vatandaş, ceza sonrası hem eşine hem de torunlarına işin gerçeğini anlatmakta güçlük çekerken neye uğradığını şaşırdı.

BÜYÜK ŞAŞKINLIK YARATTI

İddialara göre, 19 Ekim günü, Bilecik'te ikamet eden 11 AR 664 plakalı otomobilin sahibi Arif Durmuş'un evine 'Hiç gitmedim' dediği Çeşme-İzmir-Aydın otoyolundaki HGS'den 25 TL ceza geldi. Ceza sonrasında şaşırıp kalan Durmuş, durumu hem eşine hem de torunlarına izah etmekte zorlanırken bir an önce düzeltilmesi için yardım bekliyor.

Gitmediği Yoldan HGS Cezası Alan Vatandaş İsyan Etti

HERALDE 'İCRADIR' DEMİŞ

Olayı İHA muhabirine anlatan Arif Durmuş, 19 Ekim günü evine bir tebligat geldiğini söyleyerek, "Hanımım da tebligatı almak istememiş ilk olarak. Hanımım tebligat denince 'İcra mıdır nedir' diye sormuş. Korkar tabi aile doğal olarak tedirgin oluyor." ifadelerini kullandı.

"ARABAM 95 MODEL, NASIL GİDERİM"

Durmuş, ceza ile ilgili olarak ise şunları söyledi: " Hanıma, 'Hayır, ceza bu' demişler. 'Ne cezası' diye sorunca 'Çeşme-İzmir-Aydın otoyolunda HGS'den' demişler. Ben orada geçiş yapmışım. Bu olay 20 Temmuz 2015 günü sabah 08.53'de olmuş. Ben askerliği oralarda yaptım, askerliğimden beri İzmir'e gitmişliğim bile yok. Çeşme, Aydın buraları bilmiyorum bile ben. Arabam zaten benim 95 model. 95 model bir arabayla ben oralarla nasıl giderim. Gitmedim ki"

Gitmediği Yoldan HGS Cezası Alan Vatandaş İsyan Etti


'NEREYE ÖDEYECEĞİM MEÇHUL. HGS'NİN İŞİ DİYORLAR, İLİMİZDE HGS YOK'

O gün itibariyle 2 TL yazılan cezanın şu ana kadar 25 TL olduğunu anlatan Arif Durmuş, "Ben bunun parasında da değilim. Benim plakam doğru, kendi ismim doğru. Aşağı yukarı 20 yıldır bende bu araba. 20 yıldır bu arabayı kullanıyorum. Ama ben oraya gitmedim de gidemez de benim arabam. Ben bu cezayı ne şekilde ödeyeyim? Muhatap bulamıyorum. Emniyete gittim. 'Bizim işimiz değil' diyorlar. Karayollarına gittim onlar da 'bizim işimiz değil HGS'nin işi' diyorlar. İlimizde de HGS yok. Cezayı zaten nereye ödeyeceğim de meçhul" diye konuştu.

EŞİ İLE ARASINI BOZDU, 'NE ZAMAN GİTTİN ORAYA' DEDİ

Ailesinin de sorgularına hedef olduğunu söyleyen Durmuş, "Hanımımla bile tartışma yaşadık bu konu yüzünden. Bana diyor 'Sen ne zaman gittin oraya?' Ben tamam Bilecik'te bir derneğin başkanıyım ama gittiğim yere hakikaten hanımsız gitmem. Onsuz gitsem izin almadan zaten gidemem. Bilir zaten ailem de beni. Öyle büyük bir sıkıntı olmadı. Torunum bile sitem etti. Sonrasında tabii onlara da anlattım. Ailem de biliyor gitmediğimi." dedi.

Gitmediği Yoldan HGS Cezası Alan Vatandaş İsyan Etti

'PLAKAMI BAŞKASI KULLANIYOR OLABİLİR'

Durmuş, konuya ise arabasının plakasının illegal olarak başkası tarafından kullanıldığını söyleyerek açıklama getirmeye çalışıyor. "Benim tek korkum şu anda benim plakamı başkasının kullandığını zannediyorum. Bunun yüzünden ben il dışına çıkarsam emniyete gidip yazı vereceğim." diyen Durmuş, yetkilelere ise şöyle sesleniyor: "Eğer bir yanlışlık varsa yanlışlığın düzeltilsin bu yönden. Plakamı kullandıysalar yarın daha kötü şeyler olabilir benim plakam ile. Bunca teknolojinin arasında nasıl kullanabilirler buna da çok şaşırıyorum."

Gitmediği Yoldan HGS Cezası Alan Vatandaş İsyan Etti

Gitmediği Yoldan HGS Cezası Alan Vatandaş İsyan Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gitmediği Yoldan HGS Cezası Alan Vatandaş İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement