Gittigidiyor Açıkladı: İlk Çeyrekte %55, Mart Ayında %119 Büyüme - Son Dakika
Ekonomi

Gittigidiyor Açıkladı: İlk Çeyrekte %55, Mart Ayında %119 Büyüme

Gittigidiyor Açıkladı: İlk Çeyrekte %55, Mart Ayında %119 Büyüme

2015'in ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %55, Mart ayında ise %119 büyüdü. Üye kazanımında da geçen yıla göre %20 oranında bir artış kaydedildi.

08.04.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın önde gelen pazaryeri eBay'in şirketi GittiGidiyor, 2015 ilk çeyreği büyüme rakamlarını açıkladı. 5 binden fazla kategoride yaklaşık 10 milyon civarında anlık satış fırsatı sunan, 33 milyon* aylık ziyaret ortalamasına ve 12 milyonu aşkın üyeye sahip GittiGidiyor; hız kesmeden büyümeye devam ediyor. GittiGidiyor'un, 2015 ilk çeyrek büyüme oranı %55, mart ayı büyüme oranı ise %119 olarak açıklandı. GittiGidiyor üye kazanımında geçen yıla göre %20 oranında bir artış yakaladı.

Bugüne kadar elde edilen başarıların bundan sonra da devam edeceğini, sürdürülebilirliğin kendileri için önem taşıdığının altını çizen GittiGidiyor Genel Müdürü Gülfem Toygar, "GittiGidiyor'un iş modeli, Türkiye'de sadece e-ticareti geliştirmek değil, girişimciliği de destekleyen bir pazaryeri modelidir. Bir ekosistem olarak biz, 15 yıldır Türkiye'nin her bölgesindeki satıcı ve alıcıları buluşturuyoruz. eBay'in küresel deneyimini de arkamıza alarak verdiğimiz kararlar, gerçekleştirdiğimiz başarılı projeler sonucunda elde ettiğimiz ilk çeyrek rakamları bunun kanıtıdır. Yükselen bu başarı grafiği, GittiGidiyor olarak öncü ve güvenilir bir pazaryeri olarak daha çok online alışveriş tutkusuyla buluşma hedefimizde emin adımlarla ilerlediğimizin de bir göstergesidir" dedi.

GittiGidiyor, her an her yerde alışveriş yapmanıza olanak tanıyan mobil site, tablet ve cep telefonu uygulamalarıyla mobil ticarette de yenilenmeye ve öncülük etmeye devam ediyor. İndirilme sayısı 2,3 milyonu aşan iPad, iPhone, Android telefon, Android tablet uygulamaları ile GittiGidiyor, kullanıcılarına bu kanaldan da güvenli ve hızlı bir alışveriş deneyimi sunmanın ayrıcalığını sağlıyor.

eBay'in toplam etkin ticaret hacmi önceki yıla göre %24 büyüyerek 255 milyar dolara ulaştı

GittiGidiyor'u satın alarak dünyanın gözünü diktiği Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapan eBay de büyüme rakamlarını açıkladı. 2014 yılında şirketin toplam etkin ticaret hacmi önceki yıla göre %24 büyüyerek 255 milyar dolara ulaştı. Sınır ötesi ticaret hacminin, toplam etkin ticaret içerisindeki payı ise %24 ile 55,2 milyar dolar mertebesinde gerçekleşti. eBay'in mobil ticaret hacmi, toplamda 305 milyon üzerinde indirilme sayısı ile önceki yılın aynı dönemine göre %66 büyüdü ve 53,9 milyar dolara ulaştı.

*GittiGidiyor'un Ocak-Şubat-Mart 2015 tarihlerindeki verileri esas alınmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Gittigidiyor Açıkladı: İlk Çeyrekte %55, Mart Ayında %119 Büyüme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement