Gizem Dolu Anadolu' Sergisi Esenler'de Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gizem Dolu Anadolu' Sergisi Esenler'de Açıldı

Fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in Türkiye’nin 81 ilinden çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Gizem Dolu Anadolu’ sergisi Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katıldığı törenle açıldı.

16.01.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fotoğraf sanatçısı Resul Çelik'in Türkiye'nin 81 ilinden çektiği fotoğraflardan oluşan 'Gizem Dolu Anadolu' sergisi Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katıldığı törenle açıldı.

Fotoğraf Sanatçısı Resul Çelik'in, Türkiye'nin 81 ilini dolaşarak çektiği 81 doğa fotoğrafından oluşturulan 'Gizem Dolu Anadolu' sergisi Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışına Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkan Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda sanatsever Esenler halkı katıldı. Sergi'nin açılışına katılan çocuklar, Başkan Göksu'ya yoğun sevgi gösterisinde bulunurken, memleket özlemini gidermek isteyen Esenler halkı sergi alanını doldurdu.

"ANADOLU'YU ESENLER'E GETİRDİK"

Sergi açılışından sonra fotoğrafları inceleyen Başkan Göksu, Türkiye'nin her yöresinden fotoğrafların sergide biraraya geldiğini belirterek, "Anadolu'yu Esenlere getirdik. Tabi sadece Anadolu'ya ait fotoğraflara değil Batı'ya ait fotoğraflarda var bu sergide. İstanbul özellikle Esenler büyük bir göç ile oluşmuş bir şehir. Bu yüzden de buradakilerin her birinin babası atası başka bir yerden gelmişlerdir. Bizde o başka yerlerden gelen insanları burada buluşturmak istedik. Anadolu'nun ülkemizin ve toprağımızın güzelliklerini yansıtmak istedik. Bu güzellikleri Esenlerle buluşturuyoruz. Bundan sonrada farklı etkinliklerle bizim kültür sanat etkinliklerimiz devam edecek. İstiyoruz ki çocuklarımız özellikle babalarının, annelerinin geldikleri yöreyi tanısınlar bilsinler ve kendi köklerini bilsinler istiyoruz" şeklinde konuştu.

"BU FOTOĞRAF SERGİSİ HAYALİMDİ"

19 yıldır fotoğraf sanatçısı olduğunu söyleyen Resul Çelik, yaklaşık 8 ay önce tamamladığı bu projeyi insanlara paylaştığını belirterek, "Bu işe Rize'nin fotoğraflarını çekerek başladım. Daha sonra çevremdekiler tarafından fotoğraflarım çok beğenilmeye başladığında bir hedefim olması gerektiğine inandım. Hedefimde tüm Türkiye'yi gezip tüm Türkiye'nin, doğal güzelliklerini, yaşamını ve tarihini çekip insanlarla paylaşmak istedim. Hayalimdeki şey buydu" dedi.

Öte yandan, sergideki fotoğraflarla, arkadaşlarıyla birlikte selfie (öz çekim) fotoğrafı çektiren öğrencilerden Merve Yağcı ise, sergiden gezmekten memnun olduğunu ve sergiyi beğendiğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gizem Dolu Anadolu' Sergisi Esenler'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement