Gizem, İnce Bağırsak Nakliyle İkinci Kez Yaşama Bağlandı - Son Dakika
Güncel

Gizem, İnce Bağırsak Nakliyle İkinci Kez Yaşama Bağlandı

Gizem, İnce Bağırsak Nakliyle İkinci Kez Yaşama Bağlandı

İzmir'de, 4 yıl önce 12 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları zarar gören Gizem Kılıç, 2010 yılında Türkiye'de ilk kez kök hücreyle birlikte ince bağırsak nakli oldu.

06.11.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 4 yıl önce 12 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları zarar gören Gizem Kılıç, 2010 yılında Türkiye'de ilk kez kök hücreyle birlikte ince bağırsak nakli oldu. Nakilin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra vücudun organı reddetmesi üzerine, 16 yaşındaki Gizem geçen eylül ayında bir kez daha yapılan ince bağırsak nakliyle yaşama tutundu. Sağlık durumu iyiye giden ve bu nakli olduktan sonra hayatta olan 4 hastadan birisi olan Gizem, en büyük özleminin evinde ailesiyle vakit geçirmek olduğunu söyledi. Organ nakil merkezi sorumlusu Dr. Cezmi Karaca ise, bu nakil için yetki alan 4 hastaneden birisi olduklarını, organ bağışının can kurtardığını, bunun da en büyük sadaka olduğunu dile getirdi.

Gizem Kılıç'ın ince bağırsızları, 2010 yılında geçirdiği trafik kazası ile birlikte büyük zarar gördü. 5 ay hastanede tedavi gören Gizem Kılıç'ın yaşaması için, ince bağırsak nakli gerektiği açıklandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Türkiye'de kök hücreyle birlikte ilk ince bağırsak nakli Gizem Kılıç'a gerçekleştirdi. Yepyeni bir yaşama  başlayan, eğitimine kaldığı yerden devam eden Gizem'in hayatı, vücudunun organı reddetmesi üzerine bir kez daha kabusa döndü.

İKİNCİ KEZ YAŞAMA TUTUNDU

Organın alınması ardından cihazlara bağlı yaşamını sürdüren Gizem Kılıç'a, 4 aylık bekleyiş ardından ikinci kez şans doğdu. Geçen 20 Eylül'de, Gizem Kılıç, yeniden ameliyata alındı ve ikinci kez ince bağırsak nakli gerçekleştirildi. Nakilin üzerinden geçen 1.5 ayda Gizem Kılıç, yaşama tutunurken, sağlık durumu iyiye gitti ve ayağa kalkıp hastanedeki günlük işlerini kendisi yapmaya başladı. Sağlığına kavuşacağı için mutlu olduğunu dile getiren Gizem Kılıç, tek isteğinin evine gidip ailesiyle vakit geçirmek olduğunu söyledi. Eğitimine kaldığını yerden devam edeğini belirten Gizem, organların toprak olmaması için herkesi bağışa davet etti.

"EN BÜYÜK SADAKADIR"

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, özellikle ince bağırsak nakilleri konusunda Türkiye'de de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ayrıca, Türkiye'de, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, GATA ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle birlikte bu nakilleri yapma yetkisine sahip 4 hastaneden birisi oldu. Yetkiye rağmen, ince bağırsak ameliyatının yapıldığı tek kurum konumundaki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilk nakil 2003 yılında yapıldı. Şu ana kadar toplam 19 hastaya, 20 ince bağırsak nakili gerçekleştirildiği bu hastalardan da 4'ünün halen hayatta olduğu belirtildi.

Organ Nakli Merkezi sorumlusu Dr. Cezmi Karaca, Gizem'den sonra halen hastanede tedavisi devam eden 18 yaşındaki Ali Rıza Ercan'a da ince bağırsak nakli yaptıklarını söyledi. Aksaray'a bağlı Yenipınar Köyü'nden gelen ve hastanede 18 yaşına girişini kutlayan Ercan'ın da yine sağlık durumunun iyiye gittiği bilgisini verdi. Organ bağışı çağrısı yapan ve bunun en büyük sadaka olduğunu ifade eden Dr. Cezmi Karaca ise, şöyle dedi:

"Gizem ikinci kez olması nedeniyle bir ilki gerçekleştirdi ama ince bağırsak nakli en zor nakillerden birisi. Bizler bunu başardık. Gizem de ikinci kez yaşama tutundu. Organ Bağışı Haftası'nda, ben de vatandaşlarımıza organ bağışı çağrısı yapıyorum. Çünkü bu en büyük sadakadır." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gizem, İnce Bağırsak Nakliyle İkinci Kez Yaşama Bağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement