"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası - Son Dakika
Yerel

"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

CHP milletvekili Özgür Özel, İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasını yakından takip ederek kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

16.04.2013 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP milletvekili Özgür Özel, İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasını yakından takip ederek kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi.

Özel, "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasının ilk duruşmasını takip etmek için İzmir'de bulunan partisinin bazı milletvekilleriyle İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Davayı ilk gününden itibaren takip ettiklerini belirten Özel, davaya 357 sanığın genişleme alanına bakılarak 3 bin 500 bürokratın alınmasının muhtemel olduğunu ifade etti.

Özel, "Bu dava diğerlerinden farklı dijital delillerin üzerine kurulu. İlk kez bu davada bir bilgisayarın şifresinin kırılamadığı, kırılırsa içinde somut delillere ulaşılabileceği ifade ediliyor. Devrelerinden önde terfi almış geleceğin kuvvet komutanlarına, görev yaptıkları bakanlıklarda gelecekte en ileri düzeyde görev alacak bürokratlara operasyon yapılıyor" şeklinde konuştu.

"Davayı yakından takip edeceğiz ve her aşamasından kamuoyunu bilgilendireceğiz" diyen Özel Ankara'daki grup toplantısına rağmen kalabalık milletvekili heyetiyle duruşmayı izlediklerini belirtti.

Milletvekili Alaaddin Yüksel ise, davadaki sanıkların tutukluluk sürelerinin istenilen cezalardan fazla olduğunu, "bu hukuksuzluğu tarihin yazacağını" söyledi. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement