Gkv'liler ve Gap Görme Engelliler Aşık Veysel'i Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Gkv'liler ve Gap Görme Engelliler Aşık Veysel'i Unutmadı

Gkv\'liler ve Gap Görme Engelliler Aşık Veysel\'i Unutmadı

Birçok projeye ortak imza atan GAP Görme Engelliler ve Kolej Vakfı öğrencileri düzenlenen etkinlikle Aşık Veysel’i ölümünün 42.yıl dönümünde anan öğrenciler yaşamından kesitlerin sunulduğu gösterilerle geceye damga vurdular.

26.03.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birçok projeye ortak imza atan GAP Görme Engelliler ve Kolej Vakfı öğrencileri düzenlenen etkinlikle Aşık Veysel'i ölümünün 42.yıl dönümünde anan öğrenciler yaşamından kesitlerin sunulduğu gösterilerle geceye damga vurdular.

İletişim Engel Tanımaz Projesi kapsamında birçok etkinliği birlikte gerçekleştiren GAP Görme Engelliler Okulu ve Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulu öğrencileri, bu kez de Aşık Veysel'i anmak için sahne aldılar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, görme engelli olan ozan aşık Veysel ölümünün 42'nci yıl dönümünde anıldı. Veysel'in gönüllerde yaşayan önemli bir halk ozanı olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir belediye Başkan Vekili Durdu Yetkin Şekerci, öğrencileri ve idarecileri kutladı. Geceye katılan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı iki okulun birçok projede buluşarak ortak faaliyet yürütmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Görme engelli Aşık Veysel'in dünyanın her yerinde anılıyor. Eğer Aşık Veysel'in adı altın harflerle yazılmışsa, bu da gören gözle görmeyen göz arasında çok ciddi bir farkı olmadığını gösteriyor" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de, böyle bir gecenin sadece engelliler için değil toplumun bütün kesimleri için önemli olduğunu vurguladı. Aşık Veysel'in hayatı yüreğiyle yaşadığını ve bıraktığı eserlerin ölümsüzleştiğini ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, engelliliğin bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, "Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır, ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları her yıl birçok sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun bütün kesimlerini kucaklamaktadır. Bu öğretim yılından itibaren de öğrencilerimize engellilerin yaşamları ile ilgi farkındalık yaratmak için bu projeleri başlattık. Anaokulundan liseye kadar bütün okullarımızda farklı platformlarda proje çalışmaları devam etmektedir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz projeye çok duyarlı davrandılar ve destek verdiler, kendilerine burada huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimiz yapılan bu projelerle, engellileri yakından tanıdılar ve empati kurma olanağı yakaladılar. Onlara karşı olumlu tutum ve davranışlar geliştirdiler. Öğrencilerimizin engellilerin yaşadıkları zorluklar konusunda yeterli bilgiye sahip olmaları bizleri çok mutlu etmektedir. Aslında toplumun her kesiminde engellilere karşı oluşan olumsuz tutum ve davranışlar görmekteyiz. Bunların değişmesi için de böyle projelerin yapılması gerektiği inancındayım. Uygar toplumlarda, sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır. Diğer bir ifadeyle, engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Yeni neslin bu duyarlılıkları da çağdaş ve medeni toplumların göstergesidir. Her zaman her konuda hassasiyet gösteren gençlerimizi yüreklendirmeliyiz. Çünkü onlar bizim umudumuz ve geleceğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunmasını diliyor, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyor ve Aşık Veysel'i rahmetle anıyorum. Sizleri bu görsel ziyafetle baş başa bırakmadan önce, bu anma töreninin hazırlanmasında emeği geçen GAP Görme Engelliler Okulu yöneticilerine, GKV Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş'e, İlkokul Müdür Yardımcısı ve Proje Genel Koordinatörü Ayfer Küçükdurmaz'a, Ortaokul Müdür Yardımcısı Ayşe Özçınar'a ve emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi

GAP Görme Engelliler Okulu Müdürü Cengiz Temiz de, geceye emeği geçenleri kutlayarak organizasyonun kendileri için büyük önem taşıdığını, engellerin kaldırıldığı bir gece yaşadıklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Kolej Vakfı Müzik Öğretmeni Buse Yazıcıoğlu şefliğinde GKV ve GAP Görme Engelliler Okulu öğrencilerinin oluşan koro Aşık Veysel'in bir birinden güzel parçalarını seslendirirken GKV'li Müzik Öğretmeni Cansu Erkent'te güzel şarkıları seslendirerek geceye renk kattı. İki öğrencinin Aşık Veysel'i canlandırdığı gecede izleyenler öğrencileri ayakta alkışladı. Gecenin sonunda organizasyona emeği geçenlere GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar tarafından çiçek verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gkv'liler ve Gap Görme Engelliler Aşık Veysel'i Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement