GMKA 2014 ylı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı - - Son Dakika
Ekonomi

GMKA 2014 ylı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı -

Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2014 yılı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı Burhaniye ilçesinde gerçekleştirildi.

25.06.2014 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2014 yılı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı Burhaniye ilçesinde gerçekleştirildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) 2014 yılının ilk Kalkınma Kurulu Toplantısını Burhaniye Ören'de Uygulamalı Bilimler Oteli'nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından toplantıda konuşan Kalkınma Bakanlığı Planlama Uzmanı Nuri Barış Tartıcı, kalkınma ajanslarının 2006 yılından itibaren kurulmaya başlandığını ve 2009- 2010 yıllarında da bu kurulumların tamamlandığını bildirdi.

GMKA Kurulu Toplantısında, ajansların tanıtımının yeteri yapılandığı ve vatandaşlar tarafından tam olarak tanınmadığı görüşü ortaya çıktı.

Tartıcı, ülke genelinde 26 kalkınma ajansında bin kişinin çalıştığını belirterek, "Ülke genelinde kalkınma ajansları büyük bir daire oluşturmuş durumda. Ülke genelinde 10 bin projeyi tesis etmeyi planlıyoruz. yararlanıcıların katılımı dahil yaklaşık 3 milyar liralık bir kaynak bölgelerin kalkınması için harekete geçirilebilir. Dolayısıyla ajansların faaliyetleri giderek daha fazla görünür olmaya başlıyor". dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kalkınma Kurulu Başkanı Profesör Doktor Mahir Alkan, üniversite Çağış Yerleşkesinde 11 bin 900 metrekarelik bir alanda oluşturulan Teknokent'in önemine vurgu yaparak şöyle konuştu;

"Kalkınma kurulu Güney Marmara bölgesinin gelişme hedefine yönelik olarak bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında iş birliğini geliştirmek amacıyla Balıkesir'den 60, Çanakkale'den 40 üyeden oluşmaktadır. Kalkınma ajansımız kurumlar arasında iş birliğinin geliştirilmesi, bölgemizde kalkınmanın hızlandırılması açısından en önemli faktörler arasındadır. Daha fazla yatırımın çekilmesi, Avrupa Birliği gibi dış finansman imkanlarından daha fazla faydalanılması, bölgemizde üniversite, sanayi, kamu ve sivil toplum arasında güçlü işbirliğinin tesis edilmesiyle mümkün olabilecektir. Ajansın üniversitemizle birlikte Avrupa Birliği'ne sunmuş olduğu yenilenebilir gençlik enerjisi başlıklı 9. 6 milyon Avro'luk proje desteklenme hakkı kazanmıştır. Bölgemizde süratle gelişmekte olan yenilenebilir enerji yatırımlarının daha da hızlandırılması desteklemelerin arttırılması için yetenekli personelin yetiştirilmesi için elimizi taşın altına koymalıyız."

Açılış konuşmalarının ardından GMKA'nın tanıtımını içeren video gösterimi yapıldı. 2013 yılı Ajans Faaliyet Raporu sunumu ve ajans faaliyetleri hakkında görüşler alındı.

Toplantıya Güney Marmara Kalkınma Ajansı Balıkesir ve Çanakkale ile Kalkınma Bakanlığı'ndan temsilciler katıldı.

-Güney Marmara Kalkınma Ajansı

-Burhaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi GMKA 2014 ylı 1. Kalkınma Kurulu Toplantısı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement