Gmka'da Proje İmzaları Atıldı - Son Dakika
Yerel

Gmka'da Proje İmzaları Atıldı

Gmka\'da Proje İmzaları Atıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda (GMKA) mali destek programı projeleri için imzalar atıldı.

16.06.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nda (GMKA) mali destek programı projeleri için imzalar atıldı. GMKA, atılan imzalar ile birlikte 2014 yılında 66 projeye 14 milyon TL destek sağladı.

Güney Marmara Kalkındırma Ajansı'nın 2014 yılı öncelikli mali destek programı projeleri için imzalar atıldı. Mali Destek Programı çerçevesinde gerçekleşen proje başvuruları sonrasında destek almaya hak kazanan kuruluşlara Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın da katıldığı proje imza töreni düzenlendi. Proje imza törenine başkanlık eden Balıkesir Valisi Ahmet Turhan imzalar atılmadan önce GMKA'nın destek programları hakkında bilgilendirmede bulundu. Proje imza törenine Vali Turhan'ın yanı sıra proje almaya hak kazanan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da katıldı. Vali Turhan, "Güney Marmara Kalkındırma Ajansı'nın 2014 yılı öncelikli mali destek programı kapsamında 305 Proje başvurusundan 66 adet proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu projelerin 30 adedi Kamu Kurumu, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve yerel yönetimlerin projesidir. 5 Adedi dernek, birlik ve kooperatiflere ait projeler ve 31 adedi de özel sektör projesidir. Öncelikli Sektörler Mali Destek Programında Balıkesir'den 28 projeye 7 Milyon 421 bin TL ve Çanakkale'den 17 projeye 3 Milyon 697 bin TL olmak üzere toplam 45 projeye 11 Milyon 119 bin TL destek sağlanmıştır. Sosyal Kalkınma Mali Destek Programında Balıkesir'den 16 projeye 2 Milyon 174 bin TL ve Çanakkale'den 5 projeye 825 bin TL olmak üzere toplam 21 projeye 2 Milyon 999 bin TL. destek sağlanmıştır. Bu iki program kapsamında toplam 66 projeye 14 Milyon 119 bin 415 lira destek sağlanmıştır. Gerek Balıkesir, gerekse de Çanakkale için projelerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Turhan'ın konuşmasının ardından 138 bin 583 TL değerindeki "Kadınlar İşte" adlı projeleriyle Dursunbey Belediyesi ile, 480 bin TL değerindeki "Endüstriyel Bor Atıklarından Borun Geri Kazanımı ve Nano teknoloji Alanında Kullanımı" adlı projeleri ile Balıkesir Üniversitesi Bor Araştırma ve Uygulama Merkezi ile, 227 bin TL değerindeki "Taş Yerinde Ağırdır" adlı projeleri ile Çizgi Mermer ve Granit Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile, 485 bin 703 TL değerindeki "Salamura Zeytin Üretiminde sürdürülebilir Çevre Dostu Temiz Teknoloji Uygulaması" adlı projeleri ile Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ile imzalar atıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gmka'da Proje İmzaları Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement