Göç Alan İllerin Belediyelerine Destek Talebi - Son Dakika
Güncel

Göç Alan İllerin Belediyelerine Destek Talebi

Göç Alan İllerin Belediyelerine Destek Talebi

Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Suriye'de yaşanan olayların ardından bölgelerde göç almış olan illerin belediyelerine ek kaynak aktarımı çağrısında bulundu.

17.10.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kent Konseyleri Birliği 5. Dönem Başkanı ve Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, özellikle Suriyelilerin yoğunlukta yaşadığı illerdeki belediyelere aktarılan Genel Bütçe Vergi Gelirleri'nden alınan payların arttırılması talebinde bulundu.

Kent Konseyi Başkanı Dişli, yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek özellikle Şanlıurfa'nın da dahil olduğu, bölgelerdeki göç alan illere kaynak aktarımının yapılması çağrısında bulundu. Uygulama için hükümetin ya özel bir uygulama yada belediyelere ek pay aktarımı yapması gerektiğini belirten Dişli, artan nüfus karşısında belediyelerin sıkıntı yaşadığını söyledi.

Dişli konu ile ilgili düzenlediği basın açıklamasında şu ayrıntılara değindi: "Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacıların sayısı resmi rakamlara göre 1 milyon 800 bine ulaştı. Hiç şüphesiz Türkiye'nin bu durum karşısındaki insani ve vicdani tutumu her türlü takdirin üzerindedir.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen yardım faaliyetlerinin yanı sıra, gerek gönüllü kuruluşlar ve gerekse yerel yönetimler de yoğun bir yardım faaliyeti yürütmektedir.

Yaklaşık 2 milyona yakın insan bugün Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde bir şekilde iskân edilmiş vaziyette… Türkiye bir yandan son yılların en büyük mülteci akınıyla baş etmeye çalışırken; özellikle Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Mardin, Adana, Kilis, Malatya, illeri başta olmak üzere belediyelerimiz de aşırı artan nüfusun kentsel ihtiyaçlarını karşılamakta ve hâlihazırdaki bütçe imkânları ile hemşerilerine karşı sorumlu olduğu beledîye hizmetleri yürütmekte zorlanmaktadırlar. Konunun kentsel yaşam üzerindeki sosyal etkileri üzerinde konuşmak belki daha sonra akla gelebilecek bir husustur ancak yerel yönetimlerin mali açıdan bu yükü daha uzun süre taşımaları mümkün değildir.

Özellikle Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak iskan edildiği şehirlerimizdeki belediyelere İller Bankası aracılığıyla gönderilen Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Paylar artırılmalıdır veya bu belediyelerimiz hükümet tarafından özel bir program dahilinde desteklenmelidir. Aksi takdirde yerel yönetim hizmetlerindeki aksamalar gelecekte telafisi mümkün olmayan başkaca kentsel zararların doğmasına yol açacaktır. Bu çerçevede bütüncül bir politikaya ihtiyaç var."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Göç Alan İllerin Belediyelerine Destek Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • türkiye: derhal bu türk düşmanı suriyelileri üülkelerine yollayın yoksa halk yollayacak 0 0 Yanıtla

Advertisement