Göç İdaresi Çadır Kentte İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Göç İdaresi Çadır Kentte İncelemelerde Bulundu

Göç İdaresi Çadır Kentte İncelemelerde Bulundu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesislerine, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresinden gelen heyet çadır kentte incelemelerde bulundu.

13.10.2014 08:51  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi'nden gelen heyet çadır kentte incelemelerde bulundu.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne gelen yaklaşık 30 kişilik Göç İdaresi yetkililerini, Çadır Kent Müdürü Hüseyin Ortaç ve Kamp Müdür Yardımcısı Yasin Seyhan karşıladı. Gelen heyete Kamp

Müdürü Hüseyin Ortaç, çadır kentin genel işleyişi ile ilgili kısa bir brifing sundu. Daha sonra heyet A mahallesinde üç çadırı ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacılarla sohbet etti, buradaki yaşantılarıyla ilgili bilgi aldı. Heyet daha sonra dikiş atölyesi, spor alanı, eğitim alanı ve marketleri ziyaret ederek buralarda incelemelerde bulundu.

Göç İdaresi tarafından gerçekleşen ziyaret hakkında kısa bir açıklama yapan Göç İdaresi yetkililerinden Abdulkadir Aykut, "Ziyarete gelen bu arkadaşlarımız göç idaresi çalışanlarıdır. Önümüzdeki günlerde mültecilerle ilgili genel sorumluluk göç idaresine yüklenecektir. Bu sebeple bu alanda çalışacak olan arkadaşların bizatihi alana gelerek durumu inceleme fırsatı bulmuşlardır. Buradaki bu deneyimleri ve tespitleri onlar için birer tecrübedir. Çadır kentte artık sistemin oturduğunu ve işleyişin gayet düzenli bir şekilde devam ettiğini gördük. Buradaki personel gerçekten tam bir gönüllük esasına göre çalışmaktadır. Burada emek sarf eden arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çakışmalarında başarılar diliyorum"dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Göç İdaresi Çadır Kentte İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement