Göç Mevsimi" Uluslararası Festivale Seçildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Göç Mevsimi" Uluslararası Festivale Seçildi

Yönetmenliğini Caner Baykara'nın yaptığı "Göç Mevsimi" adlı kısa film, 7. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer almaya hak kazandı.

12.04.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini Caner Baykara'nın yaptığı "Göç Mevsimi" adlı kısa film, 7. Uluslararası Lions Kısa Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer almaya hak kazandı.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Destekleme Fonu ve TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) tarafından desteklenen film, 116 filmin arasından seçilerek, en iyi 19 kısa film arasında yer aldı.

Baykara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filminin Uluslararası Lions Kısa Film Festivali'ne seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu film için çok uğraştık. Çok profesyonel bir ekiple çalıştık ve böyle bir başarı bizi mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Sinematografisi ve yalın anlatımıyla dikkatleri çeken film, orta yaşlı bir ilk okul öğretmeninin doğduğu ve büyüdüğü köyünden kaçma hayallerini ele alıyor. Ulusal ve uluslararası festivallere katılan filmde, Ercan Demirhan, Satı Demirhan ve Hamit Bozkaya'nın rol aldı. Afyon'un Bolvadin ilçesinde çekimleri tamamlanan filmin post prodüksiyonu ABT İstanbul tarafından yapıldı.

Görüntü yönetmenliğini Murat Akay'ın, müziklerini Deha Özer'in yaptığı film, 2016 Cannes Film Festivali'nin "Short Film Corner" bölümünde de yer almıştı.

Festivalin ödül töreni bu akşam Zorlu PSM'de yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Göç Mevsimi' Uluslararası Festivale Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement