Göcek'te Renkli Yörük Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Göcek'te Renkli Yörük Yürüyüşü

Göcek\'te Renkli Yörük Yürüyüşü

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde düzenlenen 13'üncü Uluslararası Göcek, Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü'nde yöresel kıyafetler giyen yörükler, davul- zurna ve develer eşliğinde yürüdü.

13.06.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde düzenlenen 13'üncü Uluslararası Göcek, Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü'nde yöresel kıyafetler giyen yörükler, davul- zurna ve develer eşliğinde yürüdü. Göcek sokaklarında renkli görüntüler oluşturan yörükler, tatilci ve turistlerin de ilgisini çekti.

Yıllar önce CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in önderliğinde birkaç kişi ile başlatılan Göcek, Gürsu ve Pırnaz Yayla Yürüyüşü'nün 13'üncüsüne Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan ve Almanya'dan da katılımlar oldu. Yürüyüşe CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Göcek Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Tahta, Muğla, Fethiye, Seydikemer, Dalaman Yörük Efeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Yöresel kıyafetlerle davul- zurna ve develer eşliğindeki yürüyüşü gören tatilciler ve tatilciler, bol bol fotoğraf çekti. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş ardından Göcek saz ve söz ekibi gösteri sundu, Belgin Gölcük ve Ezgi Çakmak şarkılarıyla izleyenlere keyifli saatler yaşattı. Cuma günü Dalaman Belediyesi'nin kortej yürüyüşü ve açılış konseri ile başlayan yürüyüş 16 Haziran Pazar günü sona erecek.

YÖRÜKLER, ANADOLU'DAKİ BARIŞIN TEMSİLCİLERİ

Yörük kültürünü yaşatmayı amaçladıklarını söyleyen Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, yürüyüş yıllarca sahilden yaylaya doğru hayvanlar ile yapıldığını hatırlatarak etkinliği uluslararası boyuta taşıdıklarını kaydetti. CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr. Nurettin Demir ise, yüzyıllardan bu yana süren bir geleneğin temsilcileri olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Yörük göçü sadece bir yürüyüş değildir. Orta Asya'dan Anadolu'ya büyük bir demokrasi ve hoşgörü yolculuğudur. Bakınız yörükler aydındır, demokrattır. Gezerek geldikleri için her yörenin, her halkın geleneğini, göreneğini almış. İşte bu yüzden büyük bir kültür döngüsünün önemli bir taşıyıcısı, hoşgörünün timsali olmuşlardır. Yörükler Anadolu'da huzurun ve barışın temsilcileridir. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla her zaman bu toprakların koruyucusu ve güvencesi olmuşlardır. Bizler burada sadece bir yürüyüşü, bir geleneği yaşatmıyoruz. Aynı zamanda sahillere sıkışmış bir ülkeye yayla turizmi ile alternatif turizmi kazandırma noktasında katkı koyuyoruz." - Fethiyemuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göcek'te Renkli Yörük Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement