Göçerler, Farşin, Kato ve Herekol Yolunda - Son Dakika
Güncel

Göçerler, Farşin, Kato ve Herekol Yolunda

Göçerler, Farşin, Kato ve Herekol Yolunda

Hayvanları için uygun bölgelere gitmek zorunda kalan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında sürekli mekik dokuyan göçerler, çözüm süreci ile rahat nefes aldı.

05.05.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvanları için uygun bölgelere gitmek zorunda kalan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında sürekli mekik dokuyan göçerler, çözüm süreci ile rahat nefes aldı. Geçiş yollarında önceki yıllarda çeşitli sıkıntılarla karşılaşan aileler, çözüm sürecinin getirdiği olumlu hava ile birlikte rahata kavuştu.

Farşin, Kato ve Herekol'un yüksek ve serin yaylalara gitmek için yola düşen göçerler, koyun sürüleriyle çıktıkları uzun yolculukta kimi zaman zorlu arazi koşullarından sürüleri ile ilerlerken, günü birlik kurdukları çadırlarda geceyi geçiriyor. Geceyi Şırnak merkez Balveren beldesi yakınlarında geçiren göçerler bu sabah tekrar yollara düştü.

Göçerlerden Abdülkerim Yılmaz, "Koçerlik bazen güzeldir bazen de zorlukları var. Bizim yaylalar çok güzel. Artık eskisi gibi hayvanlarımız para etmiyor. Biz zararına hayvanlarımıza bakıyoruz" dedi.

Ahmet Dede ise ovadan gelip yaylaya çıkacaklarını belirterek, hayatlarının çok zorlu geçtiğini söyledi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Göçerler, Farşin, Kato ve Herekol Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement