Göçmen Çocuklara Psikolojik Destek - Son Dakika
Güncel

Göçmen Çocuklara Psikolojik Destek

Ülkelerindeki savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan ve Tekirdağ'da misafir edilen göçmen çocuklara, yaşadıkları travmayı yok etmek için oyun alanları oluşturuldu.

15.07.2015 13:18  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan ve Tekirdağ'da misafir edilen göçmen çocuklara yaşadıkları travmayı unutturmak amacıyla psikolojik destek veriliyor. Tekirdağ Valiliği Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan "Küçük Bir Tebessüm" projesi kapsamında, çocuklar için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün giriş kısmına oyun alanları kuruldu.

Projeyle çocukların oyuncaklarla oynayarak yaşadıkları sıkıntıları bir an olsun unutması ve güzel vakit geçirmesi hedefleniyor.Proje Koordinatörü Remziye Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları 'Küçük Bir Tebessüm' projesinin Avustralya Büyükelçiliği'nin sağladığı Doğrudan Yardım Programı (DAP) kapsamında başarılı bulunarak hibe desteği almaya hak kazandığını belirtti.

Alınan destekle özellikle Suriyeli çocuklara yönelik İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün giriş kısmında faaliyet ve oyun odası oluşturulduğunu anlatan Yıldırım, "Projeyle göçmen çocuklara kısa bir süre de olsa çocuk olduklarını hatırlatarak, yaşadıkları travmalardan onları kurtarmak ve rehabilitasyonlarına katkı sağlamayı amaçladık. O yüzden bir kamu kurumunun bünyesinde yapılan ilk uygulama da olabilir bu. Gördüğünüz gibi çocuklar burada oynuyorlar ve mutlu oluyorlar. Biz de mutlu oluyoruz. Çünkü çocukların hiçbir suçu yok, onlar masum. Ülkemizle ilgili hatıralarında güzel anılar bırakmak istedik" diye konuştu.

Göçmen Çocuklara Psikolojik Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Göçmen Çocuklara Psikolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement