Göçmen Kaçaklığında 1'i Başçavuş 6 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Göçmen Kaçaklığında 1'i Başçavuş 6 Tutuklama

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla aralarında Doğanbey Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Başçavuş Recai A.'nın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

23.01.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla aralarında Doğanbey Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Başçavuş Recai A.'nın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Göçmen kaçaklığıyla mücadele ettiği sanılan Recai A.'nın gözaltına alınması şaşkınlık yaratırken; adliyeye sevk edilen şüphelilerin tümü tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığıı İstihbarat Şube ekipleri, sığınmacıların Ege Denizi'nden Yunanistan'a geçmek için yoğun olarak kullandığı Seferihisar'da, 5 ay önce Ordu'dan atanan Doğanbey Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Başçavuş Recai A.'nın sığınmacıların kaçışına izin verdiği ve göçmen kaçakçılarıyla birlikte çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti. Hakim kararıyla, teknik ve fiziki takip başlatıldı. Başçavuş Recai A.'nın, göçmen kaçakçısı elebaşı Ç.Ö. ile buluşarak yemek yemesi ve para alması da fiziki takip sırasında görüntülendi.

Hazırlıklarını tamamlayarak geçen hafta harekete geçen İl Jandarma ekipleri, 'Rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla Recai A.'yı, göçmen kaçakçığı yaptığı iddiasıyla da Ç.Ö. ile birlikte 4 kişiyi gözaltına aldı.

6 TUTUKLAMA

Göçmen kaçakçığına karşı sıkı denetimleri sonrası insan tacirlerinin Recai A. ile temasa geçip kişi başı 100, grup başına 3 bin dolar vererek anlaşma yaptığı iddia edildi. Rüşvetten sonra Recai A.'nın denetimleri sıkı tutmadığı, insan kaçakçılarını görmezden geldiği, polis denetimlerini haber verdiği öne sürüldü. Recai A.'nın suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Dün adliyeye sevk edilen 6 şüpheli de tutuklandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göçmen Kaçaklığında 1'i Başçavuş 6 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement