Göçmen Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Göçmen Sağlığı Merkezi Açıldı

Hatay'da, Suriyeli sığınmacılara hizmet verecek göçmen sağlığı merkezi açıldı.

14.11.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da, Suriyeli sığınmacılara hizmet verecek göçmen sağlığı merkezi açıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Narlıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle kurulan Antakya 1 No'lu Göçmen Sağlığı Merkezi'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hatay Halk Sağlığı Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, Narlıca Mahallesi'ndeki merkezin açılışında, göçmen sağlığı merkezlerinin, Suriyelilerin yoğun yaşadığı birçok yerde hizmet verdiğini söyledi.

Kentte bu merkezlerin ilkini açtıklarını ancak sayıyı artırmak istediklerini belirten Tiryaki, "Önümüzdeki yıl itibarıyla Hatay'da merkezlerin sayısını 10'a çıkarmayı hedefliyoruz. Antakya'da 2 tane daha açacağız. Bunun dışında Reyhanlı, Kırıkhan, yer bulunması halinde Altınözü ve Yayladağı'nda Suriyelilerin yoğun bulunduğu yerlerde göçmen sağlığı merkezlerini hizmete almayı düşünüyoruz." dedi.

Tiryaki, şöyle devam etti:

"Göçmen sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezlerinin bir karşılığı. Suriyeli misafirlerimize hizmet verecek, onlara özel. Normalde Suriyeliler aile sağlığı merkezlerinden hizmet alabiliyor ama bunu yeterli görmedik. Çünkü Hatay'da 1 milyon 533 bin insanımız yaşıyor, 439 bin 101 Suriyeli misafirimiz var. Yani nüfusun yüzde 22'si Suriyeli misafir. Artık onları sadece misafir olarak görmek, sağlık anlamında da yanlış bir düşünce. Bir şekilde onları sahiplenmek, bu sağlık hizmetini vermek zorundayız. Ne kadar bizimle kaynaşsalar da birtakım kültürel farklılıklar, beklentiler, yaşam tarzı olarak değişiklikler söz konusu. Bunu göz önüne alarak, bu merkezleri açıyoruz."

Merkezi, sivil toplum örgütü iş birliğiyle açtıklarını dile getiren Tiryaki, burada 2 hekim ve 2 hemşirenin hizmet vereceğini kaydetti.

Dernek Başkanı Muhammed Cemil Şahin de merkez sayesinde Suriyelilerin hastaneye gitmek zorunda kalmayacağını, burada günlük ortalama 100 kişinin muayene edileceğini bildirdi.

Göçmen Sağlığı Merkezi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Göçmen Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement