Göğüs Kanseri 9 Çocuklu Annenin Dramı - Son Dakika
Güncel

Göğüs Kanseri 9 Çocuklu Annenin Dramı

Henüz 13 Yaşındayken Evlendirilerek Hatay'a gelin giden, eşini 3 ay önce kaybeden, Göğüs Kanseri olan 9 Çocuklu Annenin Dramı yürekleri yakıyor.

07.07.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın merkez mahallesinde oturan 9 çocuklu Güner ailesinin dramı 4 yıl önce eşi Rıdvan Güner'in İran'a TIR ile yük götürmesiyle başladı. Rıdvan Güner (46) İran'a yük götürmek için gider ve orada tutuklanarak cezaevine girer. 3 ay önce de İran'da idam edilerek cenazesi Hatay'a gönderilir. Eşinin ölmesiyle hayatı kararan göğüs kanseri tedavisi gören 36 yaşındaki Hüda Güner ve 9 çocuğu yıkılır.

Hatay'ın merkez mahallesinde oturan 9 çocuklu Güner ailesinin dramı 4 yıl önce eşi Rıdvan Güner'in İran'a TIR ile yük götürmesiyle başladı. Rıdvan Güner (46) İran'a yük götürmek için gider ve orada tutuklanarak cezaevine girer. 3 ay önce de İran'da idam edilerek cenazesi Hatay'a gönderilir. Eşinin ölmesiyle hayatı kararan göğüs kanseri tedavisi gören 36 yaşındaki Hüda Güner ve 9 çocuğu yıkılır.

Göğüs Kanseri tedavisi gören 9 çocuklu anne Hüda Güner (36) acı dolu hayatını şu sözlerle anlattı. ''Daha henüz çocukken 13 yaşında evlendirilerek Hatay'a gelin olarak geldim. Eşim TIR şöförlüğü yaparak ekmeğimizi kazanmaya çalışıyordu. Antep den Afganistan'a yük taşıyordu, bir gün yüklerin içine gizli bir şey koymuşlar. Sonra da ihbar ederek İran'da tutuklanmasına sebep oldular. Eşim ceza aldığını dahi bize söylemedi üzülmeyelim diye. Ben Valilikten öğrendim. Eşim çok eziyet ettiklerini beni kurtar diye telefonda yalvardı. Eşim bana, Hüda git Başbakan'dan yardım iste, vali den yardım iste beni kurtar, bana çok eziyet ediyorlar, ayaklarım zincirle bağlı kurtar beni diye yalvardı. 4 yıl öncesine kadar her şey normal mutlu bir aileydik. En büyüğü 20, en küçüğü 6 yaşında tam 9 tane bir birinden güzel yavrularımız oldu. Eşim beni ve çocuklarımı hiç kimseye muhtaç etmedi. Bir gün eşim İran'a yük götüreceğini söyledi. Bende hayırlısı ile git gel dedim olacaklardan habersiz. Sonra haber geldi İran'dan. Eşimin cezaevinde olduğunu ve müebbet ceza aldığı söylediler. O an yıkıldım, hayatım karardı. Tam dört yıl cezaevinde yattıktan sonra 3 ay önce de idam edilerek cenazesi gönderildi evimize'' dedi.

9 çocuğuyla birlikte hayatını sürdürmeye çalışan 36 yaşındaki kanser hastası Hüda Güner, idam edilerek öldürülen eşinin yasını tutmaya dahi fırsat bulamadan geçim derdine düştü. Birkaç aydır evinin kirasını ödeyemeyen ailenin imdadına Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Güner ailesinin 1 yıllık kirasını Kimse Yok Mu gönüllüsü bir iş adamı karşılayarak yardımcı oldu. Kimse Yok Mu Hatay temsilciliği, mağdur ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma başlatarak Çekyat, perde, halı, yatak, mutfak malzemesi, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi temel ihtiyaçların yanı sıra, gıda temizlik malzemesi ve giyim olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayarak ailenin zor durumdan çıkmasına yardımcı oldu.

İstanbul'dan Hatay'a program için giden kimse Yok Mu gönüllüsü sanatçı ve gazeteciler gece yarı yarısı demeden Güner ailesini ziyaret ederek, Hüda Güner'e baş sağlı dilediler. Gönüllü sanatçılar, kanser hastası olan 36 yaşındaki Hüda hanımın anlattıkları karşısında gözyaşlarına boğuldular. Kimse Yok Mu gönüllüsü ''Sizin acınız büyük, tekrar anlattırarak acınızı deşmeye gelmedik. Biz niye buradayız? En azından bundan sonra çocuklarınızın eğitim durumuyla ve ihtiyaçlarınızı giderme olarak kimseye muhtaç olmayacaksınız. Sizin kimseye minnet borcunuz yok. Bizim insanlık görevimiz, kimsenin önünde eğilmeyin, bundan sonra Kimse Yok Mu gönüllüsü olarak biz varız'' diyerek aileye destek sözü verdi. Eğitim döneminde de kırtasiye malzemesi olarak kitap, kalem, silgi ve çanta gibi okul ihtiyaçlarını da üstlenen Kimse Yok Mu gönüllüleri, çocukların okuma heyecanları olsun biz daha bir şey istemiyoruz'' diyerek destek verdiler.

Kukla sanatçısı Hakan Arısoy, çocuklara özel hazırlamış olduğu bir birinden güzel kuklalarla çocukları mutlu etti. Çocuklara evin içinde gösteri yaparak, bir nebze olsun onların gülmelerini sağladı. Çocuklara Hacivat Karagöz kuklası hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Göğüs Kanseri 9 Çocuklu Annenin Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.


Advertisement