Gök: Melih Gökçek Çankayalılardan İntikam Alıyor - Son Dakika
Güncel

Gök: Melih Gökçek Çankayalılardan İntikam Alıyor

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Çankayalılardan oy alamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, kin ve intikam hırsıyla hareket ettiğini savunarak, Çankaya Belediyesinin Selanik Caddesindeki kaldırım düzenleme çalışmalarını durduran Başkan Gökçek'e sert tepki gösterdi.

24.08.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Çankayalılardan oy alamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, kin ve intikam hırsıyla hareket ettiğini savunarak, Çankaya Belediyesinin Selanik Caddesindeki kaldırım düzenleme çalışmalarını durduran Başkan Gökçek'e sert tepki gösterdi.

Gök, yaptığı açıklamada, "Melih Gökçek'in Çankaya'nın en hareketli mekanlarının bulunduğu Selanik Caddesinde esnafı, öğrencileri, işine giden yurttaşları, bankaya faturasını yatırmak isteyen tüketiciyi toz ve çamura mahkum eden Melih Gökçek Çankayalılara verdiği zararın bedelini ödemek zorunda kalacaktır" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapmaya yanaşmadığı, görmezden geldiği Selanik caddesindeki bakım ve onarım çalışması kapsamında, esnaftan gelen talepler üzerine Çankaya Belediyesi tarafından kaldırımların söküldüğünü, caddede zemin iyileştirilmesi için kazı yapıldığını, tam bu sırada Melih Gökçek'in "yetkiniz yok' diye Çankaya Belediyesinin çalışmasını engellediğini, Caddenin tam bir mezbelelik alana dönüştürüldüğünü belirten Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması için TBMM'ye bir de yazılı soru önergesi verdi.

-"BELEDİYEYİ NE ZAMAN UYARACAKSINIZ?"-

Gök, içişleri Bakanı Efkan Ala'ya şu soruları yöneltti:

"Çankaya Belediye Başkanlığının Selanik Caddesinde ihtiyaca dayalı olarak başlattığı kaldırım ve zemin çalışması Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından neden durdurulmuştur?

"Yetki bizde' gerekçesiyle Çankaya Belediyesince başlatılmış bir çalışmayı yarım bıraktırarak caddeyi toz toprak ve çamur yığını içinde yürünemez halde bırakmak ahlaki midir?

Yağmur yağmadığında toz bulutuna, yağmur yağdığında çamur deryasına dönen Selanik Caddesinde esnaf ve müşteri ilişkisinin neredeyse bitme noktasına gelmiş olmasının sorumlusu olan Ankara Büyükşehir Belediyesini ne zaman uyaracaksınız?

Büyükşehir Belediyesi yetkisi ileri sürülerek durdurulan kaldırım ve cadde düzenlemesi, öne çıkarılmış olan yetkinin gereği olarak neden tamamlanmamaktadır? İşlerin Çankaya Belediyesi tarafından tamamlanmasına neden engel olunmaktadır? Ankara Büyükşehir Belediyesi halka eziyet etmeye dönüşen bu müdahaleden ne zaman vazgeçecektir?

Her gün birkaç yurttaşımızın bir banka şubesinin, çiçekçilerin, işyerlerinin, eğlence ve alışveriş merkezlerinin, dersanelerin bulunduğu ve iki taraftan da Çankaya Belediye Başkanlığı Hizmet binasına çıkan caddedeki moloz yığınlarına takılarak düşmesinin ve yaralanmasının ağır sorumluluğu konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını uyarmak görevini yerine getirecek misiniz?

6-Meşrutiyet Caddesinden Kızılırmak Caddesine bağlanan Selanik 2 Caddesinin sol tarafındaki kaldırım yapımının kazı işleminden sonra tamamlattırılmayarak yarım bıraktırılmış olmasının işyeri sahiplerine, onların müşterilerine ve o civarda işi olan tüm yurttaşlara verdiği zararın sorumlusu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına görevini yapması talimatını verecek misiniz?

7-Başkent Ankara'nın ve Türkiye'nin vitrini konumundaki Çankaya'nın en güzide mekânlarını bir mezbelelik konumda bırakan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını korumaya ne zaman son vereceksiniz?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gök: Melih Gökçek Çankayalılardan İntikam Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement