Gök Sultan Abdülhamid Han" Oyunu Sahneleniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Gök Sultan Abdülhamid Han" Oyunu Sahneleniyor

Usta tiyatrocu Üstün İnanç'ın yazıp yönettiği "Gök Sultan Abdülhamid Han" oyunu, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

07.04.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usta tiyatrocu Üstün İnanç'ın yazıp yönettiği "Gök Sultan Abdülhamid Han" oyunu, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Tiyatro ve roman yazarı, gazeteci, senarist Üstün İnanç'ın yazıp yönettiği, 34. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid'in tahtan indirildiği 31 Mart Vakası sırasında yaşadıklarını ele alan "Gök Sultan Abdülhamid Han" oyunu, 8 Mart Cuma günü saat 20: 00'de Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

II. Abdülhamid'i tiyatro oyuncusu İhsan Ustaoğlu'nun canlandırdığı, Erguvan Kültür Sanat Merkezi tarafından sahnelenecek oyunun yardımcı yönetmenliğini Caner Bilginer, sanat yönetmenliğini ise İsmail Yağcı üstleniyor.

"Gök Sultan Abdülhamid Han"

Son yüzyılın ve yakın tarihin en çok tartışılan padişahlarından II. Abdülhamid'in olaylar içindeki tavrının, tercihlerinin konu edildiği oyunda, 31 Mart Vakası ele alınıyor.

Oyunda, İhsan Ustaoğlu, Batıkan Avcı, Caner Bilginer, Erdal Çiçek, Şemistan Kaya, Fulya Bilginer, Tugay Abukan ve Hilal Doyran rol alıyor.

Oyunun müzikleri Levent Çelik, ışık tasarımı Murat Özdemir, efekt tasarımı Kadir Arlı, dekoru Murat Yüksel, Yaşar Topal, Cemil Çelik, Erdeniz Acar ve Şenol Dönmez, aksesuarı Arman Etyemez, kostümleri ise Ahmet Tahir tarafından yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gök Sultan Abdülhamid Han' Oyunu Sahneleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement