Gökbel'de Kekik ve Adaçayı İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gökbel'de Kekik ve Adaçayı İhalesi Yapıldı

Gökbel\'de Kekik ve Adaçayı İhalesi Yapıldı

Muğla'nın Ortaca İlçesi Gökbel bölgesindeki dağlardan toplanan adaçayının kilosu bu yıl 3 lira 70 kuruştan, kekiğin kilosu ise 4 lira 81 kuruştan satıldı.

14.08.2014 10:32  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖKBEL bölgesindeki dağlardan köylüler tarafından toplanan ve işletmeler tarafından özellikle aranan kekik ve adaçayı bitkileri S. S. Gökbel Köyü Tarımsal Amaçlı Köy Kalkındırma Kooperatifi tarafından ihale usulüyle satılıyor.

Ortaca'ya bağlı Gökbel mahallesinde 2014 yılı ürünü Kekik ve Adaçayı alımları yapıldı. Gökbel Köyü hudutları içerisinde köylü vatandaşlar tarafından toplanan ürünler, aynı köylü tarafından kurulmuş olan S.S.Gökbel Köyü Tarımsal Amaçlı Köy Kalkındırma Kooperatifi tarafından satılıyor. S. S. Gökbel Köyü Tarımsal Amaçlı Köy Kalkındırma Kooperatifi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ihale sonunda adaçayının kilosu 3 lira 70 kuruştan, kekiğin kilosu ise 4 lira 81 kuruştan Fethiye'deki Mustafa Kılınç'a satıldı. Geçen yıla göre fiyatlarda çok fazla bir değişiklik yaşanmadı. Yine geçen yıl 3 ton gerçekleşen adaçayı satışı bu yıl bin 327 kilo olurken, geçen yıl 6 ton gerçekleşen kekik satışı ise bu yıl 11 bin 668 kilo olarak gerçekleşti.

Gökbel Muhtarı Mehmet Aslanpay, Gökbel'in geçim kaynağının, adaçayı ve kekik olduğunu söyledi. Gökbel'in kekik ve adaçayı ile ünlü olduğunu belirten Muhtar Aslanpay, "Kekik ve adaçayının fiyatlarını Gökbel belirler. Diğer yerler buranın fiyatını duyduktan sonra bu fiyat üzerinden satmaya çalışırlar. Biz bunun patentini aldık. Gökbel patenti ile kekik ve adaçayını satma işlemlerine başlıyoruz, önümüzdeki yıllarda Gökbel markası ile ürünümüz satılacak" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökbel'de Kekik ve Adaçayı İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement