Gökbel Yaylası Yağlı Güreşlerine Hazırlık - Son Dakika
Yerel

Gökbel Yaylası Yağlı Güreşlerine Hazırlık

Alanya'da bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'ne katılacak pehlivanlar ilk antrenmanlarına çıktı.

07.08.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri, 16 ve 17 Ağustos'ta yapılacak.

Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri için ilçeye gelen pehlivanlar, ilk antrenmanlarına Zimbitlik Spor Tesisleri'nde çıktı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de izlediği antrenmana 2006 yılı Kırkpınar başpehlivanlarından Osman Aynur, İsmail Koç, Oğuz Kara ve Mustafa Seçim de katıldı.

Başkan Adem Murat Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 ve 17 Ağustos'ta yapılacak yağlı güreşlere 400'e yakın güreşçinin katılacağını söyledi.

Ata sporunu yaşatmak ve sevdirmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirten Yücel, "Kestel Belediyesi olarak 9 yıldır düzenlediğimiz yağlı güreşleri şimdi Alanya Belediyesi olarak üstlenmiş bulunuyoruz. 10. Gökbel Yağlı Güreşleri 16 Ağustos'ta Kubat konseriyle başlayacak. Pazar günü de yağlı güreşler yapılacak. Halkımızı bekliyoruz" dedi.

Kırkpınar başpehlivanı Osman Aynur ise Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen güreşlerin Kırkpınar'ın rövanşı olduğunu söyledi.

Aynur, şöyle konuştu:

"Başkanımız sağolsun Kırkpınar'ın rövanşını organize etti. Şaban Yılmaz, Kavakçı kardeşler, İsmail Koç, Salih Torun ve birçok başpehlivan burada olacak. Bundan sonra en büyük rövanş yerlerinden birisi Gökbel olacak. Rakiplerimizle izleyicilere çok güzel güreşler sergilemek istiyoruz." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökbel Yaylası Yağlı Güreşlerine Hazırlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement