Gökçan, 1 Mayıs İşçi Bayramını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Gökçan, 1 Mayıs İşçi Bayramını Kutladı

Gökçan, 1 Mayıs İşçi Bayramını Kutladı

Erzurum Türk-İş Temsilcisi Yusuf Gökçan ve beraberindeki 13 sendika temsilcileri 1 Mayıs İşçi Bayramından dolayı basın açıklaması yaptı.

01.05.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Türk-İş Temsilcisi Yusuf Gökçan ve beraberindeki 13 sendika temsilcileri 1 Mayıs İşçi Bayramından dolayı basın açıklaması yaptı.

13 sendika ve temsilcilerinin adına Yakutiye Kent Merkezinde basın açıklanması yapan Demiryol İş Sendikası Başkanı ve Erzurum Türk -iş Temsilcisi Yusuf Gökçan tüm işçilerin1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.

"DÜNYADA EMEĞİN HAKLARINA KARŞI BİR SALDIRI VAR"

Dünyada emeğin haklarına saldırı olduğunu vurgulayan Erzurum Türk -iş Temsilcisi Yusuf Gökçan, "Bugün tüm dünyada emekçiler hak ve özgürlükleri için sesini yükseltiyor. Ulusu, ırkı, siyasi görüşü, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, yaşı ve mesleği ne olursa olsun yurdumuzda ve dünyanın dört bir yanında emekçiler meydanlarda birleşip taleplerini seslendiriyor. Dünyada emeğin haklarına yönelik bir saldırı var. Biz bu saldırıya karşı hep birlikte durmalıyız" dedi.

"EMEĞİN ÇIKARI SAVAŞTA DEĞİL BARIŞTADIR"

Emeğin çıkarı savaşta değil barıştadır diyen Gökçan, "Eşitliğin, kardeşliğin, barışın ve özgürlüğün dünyada ve ülkemizde egemen olması için alanlardayız. Emeğin çıkarının savaşta değil barışta olduğunu bildiğimiz için alanlardayız. Bölgemizde emperyalist güçlerin değişik isimler altındadır. Ülkemize yapılan saldırıları, silah ticaretlerinin İslam ülkelerinde ki kazançlarını arttırmak için yaptıkları karşında durmak için alanlardayız" diye konuştu.

"BİZLERE ÜCRETLİ KÖLELİK ŞARTLARI DAYATILMAK İSTENİYOR"

İşçilere ücretli kölelik şartlarının dayatılmak istendiğini belirten Gökçan, "Sorunlarımız giderek büyüyor. Emeğin haklarına karşı yürütülen sistemli müdahaleler artarak devam ediyor. Bizlere ücretli kölelik şartları dayatılmak isteniyor. Esneklik ve kuralsız çalışma sisteminde güvencesiz çalışma esas hale geliyor. Her yıl binlerce işçi iş kazalarında ölüyor. Asgari ücretteki artış yoksulluğu azaltmıyor. Taşeron işçilerin sınırlı hakları elinden alınmaya çalışılıyor. İşçiye kadro verilmiyor ve özel istihdam büroları ile işçi köleleştiriliyor. Örgütlenen işçilerde işlerinden atılıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erzurum Türk-İş Temsilcisi Yusuf Gökçan ve beraberindeki sendika temsilcileri Karskapı şehitliğine ziyarette bulundu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökçan, 1 Mayıs İşçi Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement