Gökçeada'da Rum Asıllı Türk Zabıta Görevde - Son Dakika
Yerel

Gökçeada'da Rum Asıllı Türk Zabıta Görevde

Gökçeada'da doğan, daha sonra İstanbul'a göç eden, bir süre sonra ailesiyle yeniden adaya yerleşen Rum asıllı Türk vatandaşı Nikolaos Karanikola, belediyede zabıta olarak göreve başladı.

17.07.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçeada ilçesinde doğan, daha sonra İstanbul'a göç eden, bir süre sonra ailesiyle yeniden adaya yerleşen Rum asıllı Türk vatandaşı Nikolaos Karanikola, belediyede zabıta olarak göreve başladı.

Ada halkı ile esnafların "Niko" diye hitap ettiği Karanikola (35), gazetecilere yaptığı açıklamada, hizmet alımı usulüyle nisan ayında belediyede zabıta olarak göreve başladığını söyledi.

Gökçeada'da doğduğunu, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlayıp, yeniden adaya döndüğünü ve ailesiyle hayvancılıkla uğraştığını belirten Karanikola, "Başkanımla ikili ilişkilerimiz iyiydi. Seçimin ardından belediyeye başvurumuz oldu. Başkanımız da uygun görünce göreve başladım" dedi.

Karanikola, belediyede çalışmaktan memnun olduğunu, şikayetinin bulunmadığını ifade ederek, "Allah razı olsun başkanımızdan. Esnafın bana karşı yaklaşımı da çok iyi. Ada doğumlu olduğumdan hepsiyle aramız çok iyi. Ağabey, kardeş gibiyiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ünal Çetin ise Gökçeada'da yaşayan Rum asıllı Türk vatandaşları ile yerli halkın kaynaşmasının oldukça iyi olduğunu dile getirdi. Çetin, şöyle konuştu:

"Niko'yu çalışmaya aldığımızda 'Rum asıllı Türk vatandaşı, örnek olsun. Birlikte olduğumuzu gösterelim' diye bir düşünce yoktu. Burada Niko ve Niko gibi Rum vatandaşlarımız, çarşıda, pazarda birlikte olduğumuz, birlikte çay içip sohbet ettiğimiz, sosyal hayatın içinde tamamen bütünleştiğimiz insanlar. Niko'nun belediyeye işe girmesi tamamen hayatın normal akışında cereyan etmiştir. Niko'yu göreve başlattıktan sonra, özellikle Rum vatandaşlarımız tarafından çok takdir edildik. Bir anda hiç beklemediğimiz tepkiler aldık. Farkında olmadan, ince bir hassasiyet üzerinde çalışma yapmışız gibi oldu. Niko'nun zabıta olarak görev yapması, Gökçeada'nın hatta Türkiye'nin realitesi. Niko bizim kardeşimiz. Burada Niko ve diğer belediye personelimizle güzel işler yapacağız. Bu konuda ihtiyaç hissedersek bu sayı artabilir de." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökçeada'da Rum Asıllı Türk Zabıta Görevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement