Gökçeada'nın Sorunları ve Çözüm Önerileri Görüşüldü - Son Dakika
Yerel

Gökçeada'nın Sorunları ve Çözüm Önerileri Görüşüldü

Gökçeada\'nın Sorunları ve Çözüm Önerileri Görüşüldü

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar başkanlığında düzenlenen toplantıda, Gökçeada'nın sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

05.06.2014 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar başkanlığında düzenlenen toplantıda, Gökçeada'nın sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

Gökçeada'daki toplantıda, mayıs ayında yaşanan sel ve deprem felaketleri konuları ele alındı ve il müdürlerinin değerlendirmeleri dinlendi.

Toplantıya Vali Yardımcıları Hüseyin Kulözü, Ömer Faruk Ateş, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Çınar, toplantıda yaptığı konuşmada, her ay bir ilçede toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

Bu toplantılarla ilçelerin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik gelecek planlarının yapılmasının destekleneceğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

"İlçede görevli idarecilerimiz ile vatandaşlarımızın bizlere ulaşmalarını da kolaylaştıracaktır. Geçtiğimiz ay hem bir sel hem de bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalan Gökçeada'yı ilçelerde yapılacak il müdürleri toplantıları için ilk sıraya aldık. İlk olarak Sayın Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımızı sırası ile dinleyelim. Sorunlar hakkında bilgi sahibi olalım ve hem kendilerinin hem de bizlerin çözüm önerileri üzerinde görüşmelerimizi yürütelim. Bundan böyle her vay bu toplantıları bir ilçemizde yapmanın yanı sıra il müdürlerimizde, ilçe kaymakamlarımızı ve kendilerine bağlı kurum ve kuruluşları, teşkilatlarını periyodik olarak ziyaret etmelerini, çalışmalarını yerinde ve doğrudan metotlarla zenginleştirmelerini bekliyorum. Ayrıca bütün il müdürlüklerimiz ve bağlı kurum ve kuruluşları ile teşkilatlarından, orta dereceli okullar dahil Kalkınma Ajansının proje desteklerine katılmak üzere ciddi projeler bekliyorum."

Kaymakam Gürel, ilçede yaşanan sel ve deprem felaketleri sonrasındaki mevcut durum hakkında ve özellikle ikamet sorunları hakkında bilgi verirken kısa sürede yapılabilecekler ve eldeki imkanları aktardı.

Belediye Başkanı Çetin ise adanın ulaşım sorunları, yaz ve kış nüfusları arasındaki yüksek farklılığın getirdiği ulaşım başta olmak üzere karşılaştıkları sorunları sıraladı.

Daha sonra Gökçeada ve Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi hakkında ilçe yöneticileri tarafından bilgilendirme yapıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökçeada'nın Sorunları ve Çözüm Önerileri Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement