Gökçek CHP Milletvekili Erdoğdu'dan Tazminat Kazandı - Son Dakika
Yerel

Gökçek CHP Milletvekili Erdoğdu'dan Tazminat Kazandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, otopark işletmeleri ile ilgili kendisine yönelik iddialar nedeniyle mahkemeye verdiği CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’dan tazminat kazandı.

10.04.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, otopark işletmeleri ile ilgili kendisine yönelik iddialar nedeniyle mahkemeye verdiği CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'dan tazminat kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Ankara'daki otoparklarla ilgili basın kuruluşlarına 12 Kasım 2014 tarihinde yaptığı iddialarıyla ilgili karşı dava açmıştı.

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, o tarihte yaptığı açıklamada, "Ankara halkı soyuluyor… Ankara'da otopark mafyasının Başı Melih Gökçek'tir… ANFA Şirketi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin organize yolsuzluklarının gerçekleştirildiği bir Truva atıdır… Belediyenin 25 yıllık zararının 1 milyar 924 bin 107 TL olduğu ortaya çıkıyor. Bu da eski TL ile yaklaşık 2 katrilyon zarar demek. Ankara halkını sadece otoparklardan bu kadar büyüklükte zarar ettirenler, elbet bir gün bu yaptıklarının hesabını verecekler" diyerek suçlamalarda bulunmuştu.

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun bu iddiaları üzerine Başkan Gökçek, Erdoğdu'nun iddialarının ispatını isteyerek avukatı Mehmet Ali Alan kanalı ile mahkemeye başvurmuştu.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi, Aykut Erdoğdu'nun iddialarının gerçekle bağdaşmadığını ve asılsız olduğuna karar vererek, Aykut Erdoğdu'yu 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme ayrıca, Aykut Erdoğdu'nun 5 bin liranın faizinin de Başkan Melih Gökçek'e ödenmesine karar verdi.

BAŞKAN GÖKÇEK: "ŞİMDİ SIRA CEZA DAVASINDA"

Erdoğdu'nun yaptığı asılsız iddialarının dışında"sahte" bir otopark hesap cetvelini de kamuoyu ile paylaştığını ve bu cetvelin de gerçeği yansıtmadığını kaydeden Başkan Gökçek, dava sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Aykut Erdoğdu'nun attığı her iftiranın hesabını mahkemelerde sorarım. Otopark konusunda söylediği şeylerin tamamen iftira olduğu mahkeme kararıyla tescil edildi. Şimdi sıra ceza davasında. Dokunulmazlık zırhına büründüğü için kendisini koruyor. Bu konuda dokunulmazlığının kalkmasını istesin, ondan sonra görelim yiğitliğini. Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanarak insanlara iftira atma hakkı yok. Bu benim Aykut'a birinci dersim."

"OTOBÜS İFTİRALARINI ONA YEDİRECEĞİM"

Başkan Gökçek, Erdoğdu'nun, Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşım amaçlı otobüs alımı ile ilgili çeşitli iddialarını da hatırlatarak, "Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi toplu taşımada kullanmak amacı ile aldığı Mercedeslerle ilgi iddialarını da unutmuş değilim. Avukatlarım her taraftan belge topluyor. O konuda da attığı iftirayı ona yedireceğim" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökçek CHP Milletvekili Erdoğdu'dan Tazminat Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement