Gökçek'e Katar Heyetinden Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gökçek'e Katar Heyetinden Ziyaret

Gökçek\'e Katar Heyetinden Ziyaret

Katar Devlet Merkezi Belediye Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

18.11.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar Devlet Merkezi Belediye Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti. Gökçek, "Katar'la son zamanlarda münasebetlerimizin artması, hem Ankaralıları hem Türkiye'yi ziyadesiyle memnun ediyor" dedi.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen kabulde konuk meclis üyelerinden Katar Merkezi Belediye Meclisi'nin yapısı, teşkili, yetkileri ve çalışma alanları hakkında bilgi alan Gökçek, "Katar'la son zamanlarda münasebetlerimizin artması, hem Ankaralıları hem Türkiye'yi ziyadesiyle memnun ediyor" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin yapısı, çalışma ve projeleri hakkında bilgi veren Gökçek, konuklarına Ankara turizmine büyük katkı sağlayacağını düşündüğü ve 2017 yılında hizmete girmesi hedeflenen ANKAPARK'ı da anlattı. ANKAPARK'ın yapısı, alışveriş merkezleri, konaklama yerleri, oyuncak kapasitesiyle dünyadaki Disneylandlar arasındaki ayrıcalığını ayrıntılarıyla aktaran Gökçek, Katarlı girişimcilerin de burada bir otel yapma projeleri olduğunu söyledi.

Katarlı girişimcilere yatırım daveti

ANKAPARK'ın hizmete girmesiyle 2 milyonu yurt içinden, 1 milyonu da yurt dışından olmak üzere yılda 3 milyon turist beklediklerini vurgulayan Gökçek, Katarlı girişimcilerin burada yapacakları yatırımlarla hem kendilerinin kazanacaklarını hem de İslam dünyasından daha fazla turistin Ankara'ya gelmesinin sağlanacağını söyledi. Gökçek, kendisini Katar'a davet eden konuklarına teşekkür ederek, fırsat bulduğu takdirde bu ziyareti yapacağını kaydetti. Gökçek, konuklarına ziyaretin anısına seramik tabak armağan etti.

Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak 3 günlük bir ziyaret için Ankara'da bulunan konuk heyet, Dikmen Vadisi, Ulus Tarihi Kent proje alanı, Hacı Bayram Veli Camii proje alanı, Merkezi İş Alanları (MİA) proje alanı ve ANKAPARK'ta incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökçek'e Katar Heyetinden Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement