Gökçek: Metrolarda Kadınlara Ayrı Vagon Uygulamasını Deneyebiliriz - Son Dakika
Güncel

Gökçek: Metrolarda Kadınlara Ayrı Vagon Uygulamasını Deneyebiliriz

Gökçek: Metrolarda Kadınlara Ayrı Vagon Uygulamasını Deneyebiliriz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Twitter hesabından başlattığı "Kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi" anketinin sonuçlarını açıkladı: Evet diyenler yüzde 52.

14.06.2016 11:45  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından başlattığı " Japonya'da olduğu gibi, Ankara metrosunda da kadınlara ayrı bir vagon uygulamasını deneyelim mi" anketinin sonuçlarını açıkladı. Gökçek, anketle ilgilenen 631 bin 567 kişiden, 79 bin 574 kişinin oy kullandığını, oy kullananların yüzde 52'sinin uygulama önerisine 'evet' derken, yüzde 48'inin ise 'hayır' oyu verdiğini bildirdi. Gökçek, "Metrolarda kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz. Biraz daha düşünelim. Uygularsak Meclis kararı gerekli. Hayırlısı" dedi.

Başkan Gökçek'in dün Twitter'dan başlattığı 'Ne dersiniz? Japonya'da olduğu gibi, kadınlara tacizin önlenmesi için Ankara metrosunda da kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?' anketinin sonuçları belli oldu.

ANKETTEN YÜZDE 52 EVET ÇIKTI

24 saat süren ankete çok sayıda vatandaşın katıldığı ve anketten 'Evet' kararı çıktığı belirtildi. Başkan Gökçek, Japonya'da kadın tacizlerini önlemek amacıyla uygulanan özel vagon uygulamasının Ankara metrosunda da denenmesi yönünde gerçekleştirdiği anketinin sonuçlarını, "Anketimiz tarihi bir rekor kırdı... Anketi tıklayan sayısı 631.567... Etkileşim sayısı 177.848... Bu anket rekorudur. Ankete oy kullanan sayısı 79.574... Evet diyenler yüzde 52... Hayır diyenler yüzde 48..." tweetiyle açıkladı.

"KADINLARA YÖNELİK VAGON UYGULAMASINI DENEYEBİLİRİZ"

Başkan Gökçek, Twitter kullanıcılarının çoğunluğunun sol görüşlü olmasının bir gerçek olduğunu, buna karşın yaptığı anketten 'evet' kararının çıkmasının da anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz. Biraz daha düşünelim" dedi. Başkan Gökçek'in ankete ilişkin attığı tweetleri şöyle:

"-Japonya, metroda kadınları tacizden korumak için ayrı vagon uygulaması yapıyor...

-Ne dersiniz?… Ankara metrosunda da kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?-Anketimiz tarihi bir rekor kırdı... Anketi tıklayan sayısı 631.567... Etkileşim sayısı 177.848... Bu anket rekorudur.

-Ankete oy kullanan sayısı 79.574... Evet diyenler %52... Hayır diyenler %48... Twitter'da sol görüşlü olanların yoğun olduğu bir gerçek... Buna rağmen % 52 ile kabul çok anlamlı...

-Demek ki metrolarda kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz… Biraz daha düşünelim... Uygularsak Meclis Kararı gerekli… Hayırlısı"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökçek: Metrolarda Kadınlara Ayrı Vagon Uygulamasını Deneyebiliriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • bora: Zaten olmasi gereken kadın ve erkeğin ayrı olmasıydı.geç kalindi. 11 17 Yanıtla can: cahilin konuşmaktan utanmadığı bir ülkede yaşıyoruz, bu cümleleri söylemekten çekinmeyen, düşüncesini değil 2-3 kere belki de hiç tartmadan konuşan insanlarla doldu her taraf. bu kafa yapısıyla yaşayanlar olduğu sürece biz daha çok "pembe vagonlar", çarşaflar, görürüz. sonumuz hayrolsun 3 4
  • AVRUPALI: SALAK SALAK KONUŞUPTA ANKARAYI YOBAZ GÖSTERMEYİN YAV. BU UYGULAMA ANCAK KONYADA OLUR. 12 16 Yanıtla
  • AVRUPALI: GERÇEKTEN HERKES OY KULLANSA EVET DİYENLER % 15 İ GEÇMEZ BİLE. 14 12 Yanıtla
  • erkan: Bu güzelim ülkeyi ne hale soktular.modern olan ülkeyi yobaz hale getirdiler dünyalar avrubaya doğru ilerlerken bizimkiler araplara doğru gidiyor 10 10 Yanıtla
  • CART CURT: KIRK YIL DÜSÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ. BENCE ERKEKLERİ ANKARADAN GÖNDER DAHA KESİN ÇÖZÜM. 12 7 Yanıtla
  • parsel: parsel parrsell götürdün 16 3 Yanıtla
  • ...: laiklik elden gitti 9 9 Yanıtla
  • MU-AY: KADINLARI. AYIRACAĞINIZA. SAPIKLARI. SAPIKLIKTAN. ÇIKARIN. HERŞEY. KENDİLİĞİNDEN. ÇÖZÜLÜR. 15 3 Yanıtla
  • yobaz: laiklik elden gidiyor ..... irtica irtica 10 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement