Gökçek: "Şu Ana Kadar 425 Bin 336 Yaşlımızın Evde Temizliğini Yapmışız" - Son Dakika
Güncel

Gökçek: "Şu Ana Kadar 425 Bin 336 Yaşlımızın Evde Temizliğini Yapmışız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye olarak bugüne kadar 425 bin 336 yaşlının evde temizliğini yaptıklarını, 101 bin 148 yaşlıya evde sağlık hizmeti, 47 bin 66 yaşlıya psikolojik ve sosyal destek verdiklerini belirtti.

17.03.2017 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye olarak bugüne kadar 425 bin 336 yaşlının evde temizliğini yaptıklarını, 101 bin 148 yaşlıya evde sağlık hizmeti, 47 bin 66 yaşlıya psikolojik ve sosyal destek verdiklerini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesince Yaşlılar Haftası dolayısıyla Kocatepe Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Programda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, herkesin çocukluk, gençlik, olgunluk dönemlerinden geçerek yaşlandığını, bunun kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, yaşlıların bu dönemi çoluk çocuklarıyla beraber, sevgi içerisinde yaşaması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılara destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Gökçek, Türkiye'deki belediyeler içerisinde yaşlılara en yoğun hizmet veren belediye olduklarını belirtti.

Yaşlılara hizmet merkezi kurduklarını, temizlik ve sağlık hizmeti, sosyal destekler, evlerin iç temizliği gibi birçok alanda yaşlılara hizmet verdiklerini aktaran Gökçek, "Şu ana kadar 425 bin 336 yaşlımızın evde temizliğini yapmışız. Evde sağlık hizmeti veriyoruz, 101 bin 148 evde sağlık hizmeti almış. Ayrıca psikolojik ve sosyal destek isteniyor, 47 bin 66 yaşlımıza psikolojik ve sosyal destek vermişiz. Evinizin içinde bakım ve onarım çalışmalarımız var, kapı, musluk, cam tamiri gibi, bugüne kadar 36 bin 668 sefer yaşlılarımıza ev içi bakım ve onarım yapmışız." dedi.

Ücretsiz ulaşım hizmeti

Yaşlı vatandaşları tatillere ve tarihi gezilere de götürdüklerini anlatan Gökçek, 5 bin 480 yaşlı vatandaşı ücretsiz tatil kamplarına gönderdiklerini söyledi. Yaşlılar için Konya, Beypazarı, Safranbolu'ya günübirlik geziler düzenlediklerini belirten Gökçek, bu gezilere de 11 bin 17 yaşlının katıldığını aktardı. Gökçek, "Ayrıca EGO otobüslerinden de bugüne kadar faydalanan yaşlılarımızın sayısı 1 milyon 705 bin 380. Alo ambulans hizmetlerimiz var, bir telefon açmanızla geliyorlar, bundan da ücret almıyoruz." diye konuştu.

Aile yaşam merkezlerinde yaşlılara yönelik bölümler bulunduğunu aktaran Gökçek, buralarda da çeşitli aktivitelerin yapılabildiğini belirterek yaşlı vatandaşlara gıda, giysi ve yakacak yardımı yaptıklarını söyledi.

"En büyük cevabı siz büyüklerimiz vereceksiniz"

Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya ve ülkedeki vatandaşlara yönelik muamelesini de eleştiren Gökçek, şunları kaydetti:

"Gazetelere, internete bakın. Hollandalılar, Almanlar diyor ki '3. havalimanı bitiyor, Hollanda batıyor.' Ben de bugün bununla ilgili twit attım. Hollanda diyor ki 'Bizim havaalanı gitti.', Almanya diyor ki 'Bizim havaalanı gitti.' Niye? Dünyanın en büyük havalimanını Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'a yapıyor, günde 1 milyon insan inip çıkacak, bunlar olunca Alman bizi sever mi? Hollandalı bizi sever mi? Sana ne 'evet'ten 'hayır'dan Almanya. Onlara en büyük cevabı siz büyüklerimiz vereceksiniz."

Programın sonunda Gökçek, kendisine çiçek takdim eden yaşlılarla fotoğraf çektirdi. Etkinlik, ilkokul öğrencilerinin yaşlılar için hazırladığı halkoyunu gösterileriyle sona erdi.

Gökçek: "Şu Ana Kadar 425 Bin 336 Yaşlımızın Evde Temizliğini Yapmışız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gökçek: 'Şu Ana Kadar 425 Bin 336 Yaşlımızın Evde Temizliğini Yapmışız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement