Gökçek'ten "Ankaragücü'ne Yardım Etmiyor" Eleştirilerine Tepki - Son Dakika
Yerel

Gökçek'ten "Ankaragücü'ne Yardım Etmiyor" Eleştirilerine Tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankaragücü’ne yardım etmiyor” türündeki eleştirilere tepki göstererek, kendisinin girişimleri ve uğraşısıyla son 2 yılda Ankaragücü için yapılan yardım ve ödemelerin 22 milyon lirayı bulduğunu bildirdi.

02.02.2016 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, " Ankaragücü'ne yardım etmiyor" türündeki eleştirilere tepki göstererek, kendisinin girişimleri ve uğraşısıyla son 2 yılda Ankaragücü için yapılan yardım ve ödemelerin 22 milyon lirayı bulduğunu bildirdi. Gökçek, "Tüm bu gerçeklere rağmen 'Ankaragücü'ne yardım yapılmıyor' türündeki yaygaralar art niyetlidir" dedi.

Başkan Gökçek yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994 yılından bu yana bir Ankara takımının şampiyon olması için her türlü girişimde bulunduğunu, bu doğrultuda, o dönem Süper Lig'de iyi bir yerde olan Ankaraspor'u ve birçok şeyi feda ederek Ankaragücü'ne geldiklerini, ancak tüm taraftarların ve kamuoyunun önünde o dönemin başkanı Cemal Aydın'la yaptıkları anlaşmaya karşın Ankaragücü'nden mahkeme kararıyla koparıldıklarını hatırlattı.

Ankaragücü'nden mahkeme kararıyla koparılmalarına karşın Ankaragücü'nün ayakta kalması için çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirten Başkan Gökçek, Ankaragücü'ne sahip çıkılmadığı ve destek verilmediği yönünde son günlerde artan eleştirilere sert tepki gösterdi.

"ART NİYETLİ HABERLER"

"Ankaragücü Spor Kulübü'ne özellikle belediyenin sahip çıkmadığı" yolunda ısrarlı şekilde haberler çıktığına dikkat çeken Başkan Gökçek, "Sadece 2015 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla Ankaragücü'ne 3.5 trilyon (milyon) lira aktarılmıştır" dedi.

Bunun yanında kendi başkanlığında düzenlenen toplantıda Ankaragücü'nü gönül veren Ankaralılardan 6 milyon TL destek sözü alındığını, bunun da büyük bir kısmının Ankaragücü'ne ödendiğini anlatan Başkan Melih Gökçek, "Yine Ankaragücü'nün vergi borçlarından 22 trilyon (milyon) lirası, takımı o dönem yöneten Yönetim Kurulu tarafından üstlenilmiş ve şu ana kadar da 7.7 trilyon (milyon) lirasının ödemesi gerçekleştirilmiştir. Kalan miktarı da taksitler şeklinde ödeniyor" diye konuştu.

Ayrıca eski Yönetim Kurulu üyesi olan ve Ankaragücü'ne gönül veren bir arkadaşı tarafından da kendisinin girişimleriyle son 2 yıl içinde takıma 5 milyon civarında yardımda bulunulduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, "Tüm bu gerçeklere rağmen 'Ankaragücü'ne yardım yapılmıyor, Ankaragücü sahipsiz kaldı' türündeki yaygaralar art niyetlidir" şeklinde konuştu.

"CHP MİLLETVEKİLLERİNİN TEK DESTEĞİ; NAZLIAKA'NIN KOMBİNE KARTI"

"Ankaragücü'nü sabahtan akşama kadar sürekli tahrik eden CHP milletvekillerinin Ankaragücü'ne yardım diye tek yaptığı iş, Aylin Nazlıaka'nın sadece 200 lira vererek aldığı 2 adet Ankaragücü kombine kartıdır" diyen Başkan Gökçek, kasıtlı ve art niyetli açıklamalarda bulunanlara da "Sabahtan akşama kadar demeç verip, taraftarı tahrik edenlere sesleniyorum; neden Ankaragücü hakkında mangalda kül bırakmayan CHP milletvekillerinin yakasına yapışmıyorsunuz?" diye sordu.

CHP milletvekillerinin birer maaşlarını Ankaragücü'ne vermelerinin istenmesini de dile getiren Başkan Gökçek, "Gidip talepte bulunun bakalım, böyle bir talepten sonra bir daha sizin kapınızdan geçerler mi acaba?" dedi.

"BİR DAHA BU TÜR BEYANATLAR VERİLİRSE BU İŞİN İÇİNDE OLMAM"

Bu konuda bundan sonra beyanat verecek olanların, bu gerçekleri göz önünde bulundurarak davranması gerektiği inancında olduğunun da altını çizen Başkan Gökçek, bu tip eleştirilerin ortaya tekrar ortaya atılması halinde desteğini bırakacağını da şu sözlerle dile getirdi:

"Bir daha, Ankaragücü'ne benim ve Büyükşehir Belediyesi'nin sahip çıkmadığı, destek olmadığı türünden suçlayıcı ifadelere rastladığım takdirde, bundan sonra kesinlikle bu işin içinde olmayacağım. Bu böyle biline…" - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gökçek'ten 'Ankaragücü'ne Yardım Etmiyor' Eleştirilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement