Gökhan Töre'nin Yaralandığı Bar Davasında Tahliye - Son Dakika
Güncel

Gökhan Töre'nin Yaralandığı Bar Davasında Tahliye

Gökhan Töre\'nin Yaralandığı Bar Davasında Tahliye

Şişli'de bir barda havaya ateş açan ve aralarında Gökhan Töre'nin de bulunduğu 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Korhan Bahadır, tahliye oldu.

13.11.2015 11:43  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Şişli'de 2014 yılında bir barda havaya ateş açan ve aralarında futbolcu Gökhan Töre'nin de bulunduğu 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Korhan Bahadır, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye edildi.

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Şişli'de 2014 yılında bir barda havaya ateş açan ve aralarında futbolcu Gökhan Töre'nin de bulunduğu 6 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık Korhan Bahadır, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye edildi.

SANIKLAR DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Korhan Bahadır getirildi. Tutuksuz sanık Hasan Kutlu da duruşmada hazır bulundu. Sanık Hasan Kutlu ifadesinde, olay tarihinde sanık Korhan Bahadır'ın şoförlüğünü yaptığını söyleyerek "Saat 03.00-04.00 sıralarında kendisini bara bıraktım. Dışarıda araçta bekliyordum. 1,5 saat sonra barda kargaşa olduğunu, bardakilerin dışarıya çıktıklarını gördüm. Korhan yanıma geldi, beraber arabaya bindik. Ancak arabayı kendisi kullandı. Beşiktaş'a doğru gittik. Herhangi bir şey konuşmadık. Barda ne yaşandığını sormadım. Telefonla herhangi birisiyle konuştuğunu görmedim" dedi.

SİLAHI ÜÇÜNCÜ BİR ŞAHIS VERMİŞ

Beşiktaş meydanında Korhan Bahadır'ın aracı durduğunu anlatan Hasan Kutlu, "Üçüncü bir kişi, benim tanımadığım bir şahıs arabanın arkasına bindi. Bu şahıs belinden silah çıkararak kendisinin barda havaya 2 el ateş ettiğini söyleyerek silahı bana verdi. 'Bunu karakola teslim eder misin?' dedi. Bu kişi Korhan'la konuştu, ancak ne konuştuğunu hatırlamıyorum. Daha sonra araçtan indim. Bir taksiye binerek kardeşimin evine gittim. Saat 13.30 sıralarında da Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü'ne giderek suça konu silahı teslim ettim. Bu kişiyi sonradan hiç görmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim" diye konuştu. Sanık Kutlu, daha önce Korhan Bahadır'ın silahı kendisine verip aracı alıp gittiğini polislere söylemediğini iddia ederek şimdiki ifadesinin doğru olduğunu belirtti. Kutlu, sanık Korhan Bahadır'ın üzerinde silah görmediğini de ifade etti.

"YAPMADIĞIM SUÇTAN YARGILANIYORUM"

Sanık Korhan Bahadır ise söz alarak "Yapmadığım bir suçtan dolayı yargılanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Bahadır'ın avukatı Ömer Yeşilyurt ise "Sanığın eyleminin sabit olması halinde olayda olası kasıt olmadığını, sanığın bilinçli taksirle yaralama suçundan cezalandırılabileceğini düşünmekteyiz. Ayrıca sanığın kaçma şüphesi yoktur. 2019 yılında şartlı tahliyesi vardır. Tutuklu kaldığı sürede dikkate alınarak tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Korhan Bahadır'ın tutuklu kaldığı süre, dosya kapsamı, suç vasfının değişme ihtimali, delillerin toplanmış oluşunu dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Başka suçtan hükümlü olan sanığın getirilmesi için müzekkere yazılmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olay tarihi olan 21 Nisan 2014 günü, saat 05.40 sıralarında Şişli'deki bir barda bulunan sanık Korhan Bahadır'ın, kimliği belirlenemeyen bazı kişilerle anlaşılmayan nedenle tartıştığı ve mekan içinde havaya 2 el ateş ettiği belirtiliyor. Bu sırada aynı mekanda olan mağdurlar Gökhan Töre, Taner Yalçın, Mahir Arslan, Hüseyin Kanat, Burkay İsen ve Kadircan İpekçi'nin tavandan parçalanıp seken mermi çekirdeğinden yaralandıkları anlatılıyor. İddianamede, Korhan Bahadır'ın olay yerinden kaçtığı da yer alıyor. Sanık Bahadır hakkında olaydan sonra kaçması gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı. Ortaköy'de yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Bahadır, başka bir suçtan kesinleşmiş cezası olduğu için kaçtığını söylemişti. Diğer sanık Hasan Kutlu'nun ise olayda kullanılan silahın tanımadığı biri tarafından aracına bırakıldığını söyleyerek "yalancı tanıklık" yaptığı belirtiliyor. Sanıklardan Korhan Bahadır'ın "Olası kasıtla öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi istenirken; sanık Hasan Kutlu'nun "yalan tanıklık" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gökhan Töre'nin Yaralandığı Bar Davasında Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara olan ilgisi arttı ve fuara 29.000'in üzerinde katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement