Göksu Fırkateyni Kopenhag'da Ziyaretçi Akınına Uğradı - Son Dakika
Güncel

Göksu Fırkateyni Kopenhag'da Ziyaretçi Akınına Uğradı

Göksu Fırkateyni Kopenhag\'da Ziyaretçi Akınına Uğradı

- NATO Tatbikatı çerçevesinde Danimarka'nın Kopenhag limanına uğrayan ve üç gün Langelinekaj limanında kalan Göksu fırkateyni Kopenhag'dan ayrılarak Riga'ya doğru yola çıktı.

20.05.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- NATO Tatbikatı çerçevesinde Danimarka'nın Kopenhag limanına uğrayan ve üç gün Langelinekaj limanında kalan Göksu fırkateyni Kopenhag'dan ayrılarak Riga'ya doğru yola çıktı. Başta Hollanda, Almanya ve ABD gemileri olmak üzere diğer NATO gemileri kapılarını ziyarete açmazken, kapılarını ziyarete açan Göksu fırkateyni Türklerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Danimarka'da Türkler çok uzak bölgelerden Kopenhag'a gelerek Göksu'yu ziyaret ettiler. Gemi Komutanı Albay Ahmet Gül'ün talimatı ile diğer subaylar, ziyaretçi Türklerle bire bir ilgilendiler. Her ziyaretçi gruba bir ast subay eşlik ederek gemiyi gezdirdi, Türk ordusunun gücü ve gemi hakkında bilgi sundu. Gemiyi gezen gençlerin en çok ilgilendikleri ise gemideki Helikopter ve silahlar oldu. Gemiyi ziyaret edenler arasında çok sayıda Danimarkalının da bulunduğu görüldü. Danimarkalılar Türk askerinin gösterdiği sıcak ilgiden dolaya büyük mutluluk duyduklarını söylediler. Gemiyi gezen Türkler'den eski Karete dünya şampiyonu Erdinç Arslantaş "Danimarka'da bir Türk savaş gemisi ve bayrağımızın dalgalandığını görmek beni ve çocuklarımı çok duygulandırdı. Çocuklarım ve ben ilk kez bir savaş gemisini gezdik. Geminin Komutanı Albay Ahmet Gül bizimle bizzat ilgilendi. Subaylar Danimarkalı ziyaretçilerin çocuklarını kucaklarına alıp sevdiler. Burada yaşayan bizler için askerlerimizin bıraktığı iyi izlenim çok önemli. Askerlerimizle gurur duyduk" dedi.

Gemiyi ailesiyle ziyaret eden Kerim Gönen de çok duygulandığını belirterek "hayatımda ilk kez bir savaş gemisini ziyaret ettim. Bu geminin bizim gemimiz olması beni çok duygulandırdı. Bayrağımızın Kopenhag'da dalgalandığını görmek, askerlerimizle birlikte olabilmek bizi o kadar onurlandırdı ve duygulandırdı ki bunu anlatacak kelime bulamıyorum" dedi. 19 Mayıs'ı da gemide, Türk halkının ziyareti ile kutlayan subaylar "bizim yurt dışında uğradığımız limanlarda gördüğümüz en büyük ilgiydi. Burada başta Büyükelçimiz Mehmet Dönmez olmak üzere, Türk medyası ve halkından büyük ilgi gördük. Herkese sıcak ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederek, güzel anılarla ayrılıyoruz" dediler. Göksu Fırkateyni Riga, Talin ve Gdansk limanlarına uğradıktan sonra temmuz ayında Fransa ve İtalya üzerinden Gölcük'e dönecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göksu Fırkateyni Kopenhag'da Ziyaretçi Akınına Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement