Göksu Vadisi ve Deltasında Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi - Son Dakika
Yerel

Göksu Vadisi ve Deltasında Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi

TÜBİTAK ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Göksu Vadisi ve Deltasında ekoloji temelli doğa eğitimi projesi kapsamında doğa eğitimi başlayacak.

22.07.2014 10:30  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen  "Göksu Vadisi ve Deltası'nda ekoloji temelli doğa eğitimi projesi" kapsamında doğa eğitimi başlayacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin yürütücüsü Doç. Dr. Sait Akbaşlı, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel'i ziyaret etti.

Akbaşlı, projenin bölge ekoturizmine büyük katkı sunacağını belirtti.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimle ekip ruhu içerisinde doğayı koruma, doğanın dilinin öğretilmesi, çevre bilinci ve yönetimi konusunda duyarlılık ve farkındalığın artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Akbaşlı, insanın doğanın bir parçası olduğu gerçeğine vurgu yapmış olacaklarını kaydetti.

Gülnar Belediye Başkanı Günel de bu tür eğitim çalışmalarınin ilçe ve yörenin tanıtımına katkı sağlayacağından dolayı projede görev alan tüm ekibe teşekkür etti.

Proje kapsamında 26 Temmuz-4 Ağustos'ta doğa eğitimi yapılacak. Projenin ilk aşaması, Silifke- Göksu Deltası ve çevresinde bulunan tarihi ve doğal alanlarda ikinci aşamasınınsa Gülnar Meydancıkkale, Köseçobanlı, Gezende ve Ermenek Barajı, çevresinde bulunan tatlısu, orman ve mağara ekosistemlerinde gerçekleştirilecek.

Projede Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Pınar ve Selçuk Üniversitesi Silifke- Taşucu Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Kürşad Sayın da görev alıyor. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göksu Vadisi ve Deltasında Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement