Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor - Son Dakika
Ekonomi

Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor

Bursa'da evinde otururken gece ışık gören vatandaşın çatısına gökten taş düştü. Ölümden dönen vatandaş, göktaşı olduğunu iddia ettiği taşlara müşteri arıyor.

16.01.2021 11:38  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ eteklerinde köyde yaşayan Mehmet Ali Erkeş, 7 Aralık 2020 tarihinde gece saat 03.00'de uyku tutmayınca balkona çıkıp gökyüzünü izlemeye başladı. Gökyüzünü izlediği sırada bir ışık parlaması gördü. Gördüğü ışık parlamasından 3 saniye sonra evinin çatısında oluşan şiddetli sesle irkildi. İlk başta bu sese anlam veremeyen Erkeş, sabah evin çatısına çıkarak baktığında gördüğü manzarayla hayretler içinde kaldı.

Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor

TAŞLARDAN 7 TANE BULDU

Evinin çatısına simsiyah bir taşın düştüğünü, bu taşın evinin taşını delerek saplandığını gördü. Çatıya saplanan taşı tornavida yardımıyla sıkıştığı yerden çıkartan vatandaş gördüğü ışıkla bu taşın arasında bir bağlantı olabileceğini düşünerek, evinin çevresini aramaya başladı. Evinin 300 metre çevresinde de bu bölgede daha önce görülmeyen bu taşlardan 7 tane buldu. Göktaşına taşlara gözü gibi bakıp saklayan vatandaş, bu taşları, kıymetini veren olması halinde satacağını söyledi.

Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor

Başından geçen olayı anlatan Mehmet Ali Erkeş şunları söyledi:

"Bir gece saat 03.00 civarı uykum dağıldı. Evin balkonuna çıktım, kendime bir kahve yaparak gökyüzünü izlemeye başladım. O gece gökyüzündeki yıldızların çok yakın olduğunu fark ettim. Tabiri caizse elimi uzatsam yıldızlara değecektim. Ben gökyüzünü izleyip kahvemi içerken, gökyüzünden bir ışık parladığını gördüm. Bu ışık parlaması bir yıldız kaymasına benziyordu. Gökyüzündeki parlamadan bir kaç saniye sonra evimin çatısında küt diye ses oldu. Ben evin dışına çıkarak baktım, biri benim evime taş mı atıyor diye. Evin etrafını gezdiğimde kimsenin olmadığını gördüm. Sonra gidip yatağıma yatıp uyudum.

Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor

"ELİMDE BULUNAN TAŞLARIN AĞIRLIĞI 5 KİLONUN ÜZERİNDE"

Sabah kalkıp kahvaltı yaparken, gece çatıdaki sesi merak edip, çatıya çıkarak incelemeye başladım. Gördüğüm manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadım. Bir taşın demir sacı delerek çatıya saplandığını gördüm. Çatıyı delen taşı tornavida yardımıyla çıkarttım. Sonra ben bu taşı inlemeye başladım. Arkadaşlarıma anlattım. Bana bunun bir göktaşı olabileceğini söylediler. Evimin çevresinde arama yaptığımda evimin çatısına düşen ve bu bölgede daha önce görmediğim taşlardan 7 tane buldum. Göktaşına çok benziyorlar. Bu taşların araştırılmasını istiyorum. Bu taşlar göktaşı ise, taşlardan bir tanesini müzeye bağışlayacağım. Diğer taşlarıysa iyi bir teklif gelirse satmayı düşünüyorum. Elimde bulunan taşların ağırlığı 5 kilonun üzerinde."

Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor
Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor
Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor
Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gökten başına servet yağdı! Evinin çatısına düşen göktaşına müşteri arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • bu taşlar çatıya düşmemiş konmuş: 5 kg taş gökten düşse evi yıkar, çatıya konmaz.. 28 6 Yanıtla OSMAN : dayı sen iyimisin 5 kilo taş düşse ne olur bileyormusun 5oo klio ağırlığında olur bıraz araştırsan iyi olur 1 1
  • TUNÇ06: YERSEN DEMİŞ. 12 4 Yanıtla
  • Diyarbakır'da Küresel Isınma ve Bilinçsiz İlaçlama Nedeniyle Arı Ölümleri Artıyor
    11:36 Diyarbakır'da Küresel Isınma ve Bilinçsiz İlaçlama Nedeniyle Arı Ölümleri Artıyor

    Küresel iklim değişikliği ve bilinçsiz tarımsal ilaçlamaların etkisiyle Diyarbakır'da kış uykusuna yatmayan arıların yüzde 30'u telef oldu. Diyarbakır Arıcılar Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Bayram, arıların telef olmasında en büyük etkenin küresel ısınma ve tarımda kullanılan zirai ilaçlar olduğunu belirtti. Bayram, bilinçsiz ilaçlamaların arılara büyük zararlar verdiğini ve bu ilaçların gece saatlerinde kullanılması gerektiğini ifade etti.

  • Söke'den İtalya'ya 1 Tır Balık İhracatı
    11:29 Söke'den İtalya'ya 1 Tır Balık İhracatı

    Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen ön sağlık sertifikalarıyla 1 tır balık İtalya'ya ihraç edildi. Söke, son yıllarda taze ve dondurulmuş balık ihracatıyla dikkat çekiyor. 2023 yılının ilk 6 ayında 6 farklı ülkeye 1 milyar 592 milyon 932 kilogram balık ihraç eden Söke'de, bu yıl avlanan ve üretilen balıkların İtalya'ya ihracatı gerçekleştirildi.

  • Çin, Xinjiang'da Doğalgaz Boru Hattı Projesine Başladı
    11:19 Çin, Xinjiang'da Doğalgaz Boru Hattı Projesine Başladı

    Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde yer alan Kuqa şehrinde, bir doğalgaz boru hattı projesinin inşasına başlandı. Üç aşamada gerçekleştirilecek olan projenin tamamlandığında, dokuz ilçe ve şehri birbirine bağlayacak ve Xinjiang'ın güneyindeki gaz tedarik kapasitesi artacak. Bu proje, Tarim Havzası'nda yaşayan insanların geçim kaynaklarına ve işletmelerin üretim faaliyetlerine destek sağlamayı hedefliyor.

  • Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerine odaklandı
    11:16 Küresel piyasalar ABD'nin istihdam verilerine odaklandı

    Küresel piyasalarda, bu hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliğin devam etmesiyle karışık bir seyir izlenirken, gözler gelecek hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilere çevrildi.

  • Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Rusya turizm pazarında ivme kazanacak
    11:10 Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Rusya turizm pazarında ivme kazanacak

    Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Asbaşkanı Oğuz Akançay, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin (KKTC) Rusya'daki turizm pazarında ivme kazanacağını ve Türkiye ile işbirliği sayesinde güzel sonuçlar alacaklarını söyledi. Akançay, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa ülkelerinin Rus pazarını kaybettiklerini anlattı ve Güney Kıbrıs'ın da Rus pazarını kaybeden ülkeler arasında olduğunu belirtti. Akançay, Türkiye ile yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaparak, KKTC'nin Rusya turizm pazarında önemli bir tatil noktası haline geleceğini ifade etti.

  • Beijing Merkezi İş Bölgesi, 114 Çok Uluslu Şirketin Bölgesel Merkezine Ev Sahipliği Yapıyor
    11:10 Beijing Merkezi İş Bölgesi, 114 Çok Uluslu Şirketin Bölgesel Merkezine Ev Sahipliği Yapıyor

    Beijing'in merkezi iş bölgesi, BMW, Volvo ve Toyota gibi dört yabancı sermayeli işletmenin de bulunduğu toplam 114 çok uluslu şirketin bölgesel merkezine ev sahipliği yapıyor. Bu bölgede bulunan çok uluslu şirketlerin neredeyse yarısı burada yer alıyor. Beijing merkezi iş bölgesi, 10.000'den fazla yabancı sermayeli işletme ve 200'den fazla Fortune 500 şirketiyle Çin'in en dinamik merkezi iş bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor.

  • Sahte Apple Ürünleri Operasyonu Kuzey İrlanda'da Gerçekleşti
    11:10 Sahte Apple Ürünleri Operasyonu Kuzey İrlanda'da Gerçekleşti

    Kuzey İrlanda'da yapılan operasyonda sahte Apple ürünleri üreten yerlere baskın yapıldı ve 20 binden fazla ürün ele geçirildi. Operasyonda iPhone, AirPod, iPhone kılıfları ve diğer markalara ait akıllı saatler, akıllı telefonlar ve şarj cihazları bulundu. Toplam değeri 750 bin dolar olan bu ürünler, 24 milyon 322 bin TL'ye denk geliyor. Öte yandan Çin'de yapılan bir başka operasyonda ise 167 milyon yuan değerinde sahte Apple ürünü ele geçirildi.

  • Altın, Borsa ve Dolar Yatırımcısına Kazandırdı
    11:07 Altın, Borsa ve Dolar Yatırımcısına Kazandırdı

    Bu hafta yatırım araçlarından altın, borsa ve dolar yatırımcısına kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,34 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Altın ve dolar da yükseliş gösterdi. Altının gram fiyatı yüzde 3,84 artışla 2.327 liraya çıkarken, doların satış fiyatı yüzde 1,17 artarak 32,3860 lira oldu.

  • Kredi Kartı Borçlarındaki Artış Yoksulları Zora Sokuyor
    11:07 Kredi Kartı Borçlarındaki Artış Yoksulları Zora Sokuyor

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, takibe düşen kredi kartı borçlarındaki hızlı artışa dikkat çekti. Ateş, sadece mart ayında 1,5 milyar liralık kredi kartı borcunun ödenemediği için takibe düştüğünü belirtti. Yılbaşından beri takibe düşen kredi kartı borcu 5,8 milyar lirayı aştı. Ateş, seçim sonrasında yasal takip sürecinin artacağını ve batık kredi borçlarının daha da artacağını ifade etti. Ayrıca tüketici kredilerindeki batık oranının da hızla arttığına dikkat çekti.


Advertisement